Logo grootvlaardingen.nl


De gerestaureerde Babbersmolen die ooit in Vlaardinger-Ambacht stond. (Foto: Frans Assenberg)
De gerestaureerde Babbersmolen die ooit in Vlaardinger-Ambacht stond. (Foto: Frans Assenberg) (Foto: Frans Assenberg)

Lezing over de Vlaardingse molens bij de HVV

Vlaardingen - Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) organiseert dinsdag 21 november een bijeenkomst die gewijd is aan de Vlaardingse molens.

De avond wordt gehouden in de kantine van kanovereniging Natsec aan de Watersportweg 40, de plaats waar ooit ook een molen stond.
De sprekers, die ook veel beeldmateriaal en enkele filmpjes zullen vertonen, zijn Frans Assenberg en Arie van der Hoek, dé experts van de historie van de Vlaardingse molens. Op deze speciale 'Molenavond' komen alle vroegere én huidige (wind)molens van Vlaardingen aan bod.
Bijzondere aandacht wordt besteed aan de herrijzenis van de Babbers(water-)molen die enkele jaren geleden vakkundig werd opgeknapt, én aan de restauratie en de molenaar van de Aeolus. Ook kan er een molenboek (met dvd en molenkaart) gewonnen worden.

Route

Natsec is te bereiken (per auto) via de snelweg-afrit Vlaardingen-west, aldaar parallel met de snelweg richting Vlaardingse Vaart, dan bij Sportcentrum Polderpoort links, en daarna de eerste afrit rechts. Per fiets ga je achterlangs zwembad De Kulk of vanuit Holy-Zuid over de Wokkel over de Vaart.

Info

De toegang is gratis, en ook niet-leden van de HVV zijn van hárte welkom!
Aanvang 20.00 uur in het clubhuis.

Meer berichten

Shopbox