Logo grootvlaardingen.nl


Het jaarlijkse Stoppunttoernooi bij de schermclub Trefpunt leverde een daverende verrassing op met de overallwinst van betrekkelijke nieuwkomer Jamie Dreier Gligoor (Foto:Jan Buijsse).
Het jaarlijkse Stoppunttoernooi bij de schermclub Trefpunt leverde een daverende verrassing op met de overallwinst van betrekkelijke nieuwkomer Jamie Dreier Gligoor (Foto:Jan Buijsse). (Foto: Jan Buijsse)

Jamie Dreier Gligoor schermt de sterren van de hemel

door Peter Spek

Vlaardingen - Bij schermvereniging Trefpunt is het Stoppunttoernooi een van de hoogtepunten van het seizoen. Na de strijd op degen en sabel komen de winnaars op deze disciplines nog een keer tegen elkaar uit om te bepalen wie uiteindelijk de Stoppunttrofee mee naar huis mag nemen.

Jamie Dreier Gligoor, een betrekkelijke nieuweling, zorgde voor een daverende verrassing door Ronald Overgoor in deze tweekamp te verslaan. De eerste finalewedstrijd was op degen. Jamie Dreier Gilgoor ging er vol in en wist Ronald Overgoor goed van zich af te houden. Slecht één punt moest hij prijsgegeven, 10-1. Ook op sabel liet Jamie Dreier Gilgoor zich gelden. Punt na punt schreef hij op het scorebord. Tot Ronald Overgoor doorkreeg waar hij zijn tegenstander het best kon treffen. Het tij keerde maar het was te laat. Ook deze partij trok de nog onbekende schermer naar zich toe, 10-6. Voordat deze finales werden gespeeld werd er gestreden op degen en sabel. Op degen was Jamie Dreier Gligoor oppermachtig. In de eerste ronde won hij alle partijen, ook tegen gedoodverfd winnaar Jeroen van de Velde. Maar in de volgende ronde kwam Jeroen van de Velde terug, maar het saldo van gegeven en ontvangen treffers was van Jamie Dreier Gligoor één punt hoger. Op sabel werd Ronald Overgoor eerste. Met één winstpartij minder eindigde Fred Tirion tweede en Theo Kloosterman derde.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox