Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Edwin

KansPlus Schiedam en Vlaardingen gefuseerd

KansPlus Nieuwe Waterweg, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking

Indien er een wedstrijd uitgeschreven wordt naar de onbekendste vereniging van onze regio, dan zou KansPlus Nieuwe Waterweg hoge ogen gooien. Deze vereniging bestaat al vanaf 1954 en organiseert diverse vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals creatieve activiteiten, dansen en sporten.

Het is een regionale afdeling van het landelijke belangennetwerk KansPlus, dat zich inzet voor een goed leven van mensen met een verstandelijke beperking. Het is de grootste vereniging op dit vlak, met ongeveer 60 ledengroepen, 7000 leden en ruim 1000 vrijwilligers. Voorheen was deze vereniging ook wel bekend als het VOGG, Vereniging van Ouders en Verwanten voor mensen met een Verstandelijke handicap.

In het verleden waren er twee afdelingen in deze regio, afdeling Vlaardingen en afdeling Schiedam. Eind vorig jaar is besloten om in 2017 te fuseren tot de afdeling KansPlus Nieuwe Waterweg. De nieuwe afdeling bestrijkt de regio Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Hoek van Holland en de Zuid Hollandse eilanden.

De vereniging heeft de beschikking over een eigen clubgebouw aan de Broekweg in Vlaardingen, waar ook de meeste van de vrijetijdsactiviteiten worden gehouden. De vrijwilligers van KansPlus organiseren drie avonden per week activiteiten, er is jaarlijks een vakantieweek en er zijn ook nog diverse speciale activiteiten.

In Schiedam worden ook vrijetijdsactiviteiten georganiseerd echter deze vallen onder het GJVW (Gespecialiseerd Jeugd en Volwassene Werk). He GJVW maakt geen onderdeel uit van de fusie en is een op zich zelf staande vereniging.

De nieuwe fusieafdeling welke in september jl. is ingegaan zal ook veel aandacht schenken aan belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld door het beantwoorden van zorgvragen over wonen, werk en school. Ook zullen er geregeld informatieavonden gehouden worden. Bij de vereniging zijn vele ouders, broers en zussen van mensen met een verstandelijke beperking betrokken, waardoor er veel ervaring over het onderwerp is. Een belangrijk motto is dan ook dat we samen sterk staan!

De vereniging draait in de regio Nieuwe Waterweg volledig op vrijwilligers en is voor het in stand houden van de activiteiten afhankelijk van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, subsidies en van vele gulle gevers. Wil je meer informatie over de vereniging, of wil je ook je steentje bijdragen aan dit mooie doel? Kijk dan op de website www.kansplusNW.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox