Logo grootvlaardingen.nl


Foto: Pexels

Vervuiling drinkwater, schappen supermarkt leeg

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – Direct na het NL-alert, met de mededeling dat in het drinkwater in Vlaardingen ongewenste bacteriën waren aangetroffen, was er meteen een run op flessen met water bij de Vlaardingse supermarkten. De schappen waren binnen enkele uren helemaal leeg en werd er naarstig naar aanvulling gezocht.
In het drinkwater van Vlaardingen zijn ongewenste bacteriën aangetroffen. Evides Waterbedrijf adviseert daarom alle inwoners van Vlaardingen om het kraanwater drie minuten te koken voordat ze het gebruiken om te drinken of eten van te bereiden. Het water is voor andere doeleinden, zoals (af)wassen en douchen, wel direct bruikbaar. "Door werkzaamheden is een vervuiling in het leidingnet terecht gekomen. Wij hebben op verschillende locaties in hele lage aantallen ongewenste bacteriën aangetroffen", laat het waterbedrijf weten in een verklaring.

Mochten inwoners van Vlaardingen klachten hebben, dan is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Door het drinkwater drie minuten lang te koken worden de bacteriën onschadelijk gemaakt. Het gekookte drinkwater is dan te gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden. Gebruik voor het koken een fluitketel of pan. Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen drie minuten achtereen.

Evides onderzoekt de mogelijke oorzaak en probeert de situatie zo snel mogelijk verhelpen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is.  op de hoogte.

Klanten in het betreffende gebied kunnen op de hoogte blijven van de stand van zaken via www.evides.nl. In de andere delen van het voorzieningsgebied van Evides geldt dit kookadvies niet en kunnen klanten het kraanwater direct drinken.

Meer berichten


Shopbox