Logo grootvlaardingen.nl


Clown Wouter kleurt Vlaardingen

Ben je een echte Vlaardinger?
"Zeker weten, ik heb nooit ergens anders gewoond. Ik ben geboren in de Irisstraat in Ambacht. Nu woon ik in de Westwijk, samen met mijn verloofde Cindy en onze dieren. "

Ben je trots op je stad?
"Ik ben wel trots, ja. We wonen hier heerlijk! In de Westwijk wordt veel georganiseerd en we zitten dicht bij de natuur. En als ik terugkom van vakantie en dat mooie haventje zie liggen, heb ik een tevreden gevoel. Schattig, met al die bootjes. Maar rondom West vind ik ook heel mooi. Daar ga ik vaak skaten."

Hoe ben je clown geworden?
"Zes jaar geleden kwam iemand naar me toe. Hij had mij horen zingen in een café en wilde me boeken, en vond het leuk als ik verkleed zou komen. Dus ik ging als clown. In de trein er naartoe was ik toevallig gespot door een kennis. Zij vroeg of ik als clown op haar verjaardag wilde komen. Toen ben ik een beetje met ballonnen gaan oefenen en heb ik mijn act steeds verder uitgebreid. Sindsdien is het gaan rollen."

Wat zeiden je buren toen ze je voor het eerst zo zagen?
"Ze vonden het wel apart, maar inmiddels zeggen ze: 'oh, da's Clown Wouter, die heeft vast een boeking.' Ik heb er verder ook maling aan. Ik doe gewoon mijn ding, sta overal en vind het veel te leuk om niet te doen!"

Wat is het verschil tussen dhr. Tieleman en Clown Wouter?
"Tieleman is serieus, daar kan je goed mee praten. Als Clown Wouter ben ik veel gekker. Meestal herkennen mensen mij ook niet, alleen soms door mijn manier van lopen."

Wat zijn de hoogtepunten uit je carrière als clown?
"Ik heb als clown meegedaan aan Take me Out, maar dat was meer een stunt. En op Koningsdag mocht ik op het grote podium optreden. In je eigen stad staan is natuurlijk extra leuk! Maar het mooiste vind ik dat ik voor sommige kinderen echt een idool ben. Onlangs werd ik voor de tweede keer geboekt voor een jongetje zijn verjaardag. Eerst toen hij vijf werd, en toen hij pas zeven werd weer. Op zijn taart stond zelfs een afbeelding van mij! Dat was heel gaaf!"

Wat maakt jouw optredens bijzonder?
"Kinderen raken tegenwoordig snel verveeld, daarom betrek ik ze bij de act en stimuleer ik ze om te bewegen. We gaan limbodansen of doen stopdans en zingen leuke liedjes. En soms neem ik mijn vogels mee, dat vinden kinderen geweldig!"

Je bent ook een echte dierenliefhebber, hè?
"Zeker! Ik vind het mooi dat je met dieren echt vriendjes kunt worden en er een hele leuke band mee kan opbouwen. Gelukkig is Cindy net zo gek op dieren als ik. Samen hebben we een kat, hond, drie luipaardgekko's, twee vogels, zes ratjes en vissen."

Wat is leuker: je werk bij papegaaienwinkel Parrotfarm of clownen?
"Het is net zo leuk om met dieren als met mensen te werken. 's Ochtends sta ik in de winkel, 's middags werk ik als clown. Ik heb het beste van beide werelden!"

Wat is jouw motto?
"Wees lief voor en zuinig op elkaar, pluk de dag en maak de verbinding met anderen!"

Britt Planken
reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox