Logo grootvlaardingen.nl


Rik Op den Brouw is voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren 'Park Hooglede 1'.
Rik Op den Brouw is voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren 'Park Hooglede 1'.

Bewoners Hooglede naar de rechter

De komst van het 'Medisch Centrum Hoog Lede' in Park Hooglede is weliswaar met het afgeven van een 'omgevingsvergunning' dichterbij gekomen, de tegenstanders slijpen de messen. Bewoners van het appartementencomplex aan de Vlaardinger Vaart en andere omwonenden hebben een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en staan daarmee op 14 november voor de rechtbank.

Vlaardingen - Rik Op den Brouw is voorzitter van de Vereniging Van Eigenaren 'Park Hooglede 1' en voorman van een aantal tegenstanders van de bouw. De kwestie is dat in het verleden de bestemming van het gebied 'wonen' was, maar enige jaren geleden heeft het gemeentebestuur dat voor een deel gewijzigd om de komst van een HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) mogelijk te maken. Deze instelling, waarvan de initiatiefnemers twee Vlaardingse huisartsen zijn, is gepland achter de twee appartementengebouwen bij de Vaart. Aanvankelijk zoud daar een aantal patiowoningen komen.

Rik Op den Brouw: "Eerst was het een HOED maar inmiddels is het een medisch centrum dat recht voor onze deur zal komen. De ontsluiting voor een weg van vier meter breed gaat problemen geven. Auto's kunnen elkaar niet passeren en de verwachting is dat er tegen de 600 auto's per dag overheen moeten. Dag gaat problemen geven en het zal dan ook volstrekt vast lopen. Wij kochten dit huis in 2011. Er was toen naar ons idee geen enkel plan dat over de bouw van de HOED ging. Pas later hoorden we dat."

Rik Op den Brouw: "De gemeente heeft categorisch geweigerd met ons te praten. B & W vinden dat wij met de initiatiefnemers, de vastgoed BV van het centrum, moeten praten. De omvang van het pand op deze locatie deugt niet. De rechter moet maar uitmaken of dit in een aantal gevallen onbehoorlijk bestuur is." Het interessante is volgens Op den Brouw dat "de gemeente ook weigert om na te denken over een alternatieve locaties. Die zijn er zat. De artsen die willen bouwen, hebben op de zorgboulevard aan de Churchillsingel al een locatie."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox