Logo grootvlaardingen.nl


Communiceren met je ogen!

Vrijdag heeft Behandelcentrum Kind en Jeugd Rijnmond van Stichting Ipse de Bruggen, Locatie Zonnehof Vlaardingen hun oogbesturingscomputer KOJO feestelijk in gebruik genomen.

Deze speciale computer is gesponsord door Fonds Nuts Ohra, Stichting Vrienden van Ipse de Bruggen en basisschool IKC VanKampen uit Vlaardingen. De kinderen van de school hebben in het kader van een speciale actie “Een school voor een school” geld ingezameld voor dit doel.

Met de KOJO kunnen kinderen met hun ogen spelletjes spelen maar ook leren communiceren met je ogen.

Behandelcentrum Zonnehof in Vlaardingen is gespecialiseerd in behandeling van kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. Op dit dagverblijf bezoeken dagelijks kinderen met een (ernstig) meervoudig(e) handicap (MCG). Deze groep kinderen heeft zeer beperkte mogelijkheden in communicatie. Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen is het inmiddels mogelijk om via de bewegingen van de ogen spel en communicatie programma’s aan te sturen.

Samen met kinderen van IKC VanKampenschool en kinderen van het behandelcentrum is met confetti en kinderchampagne de computer officieel in gebruik genomen. Samen hebben de kinderen ervaren hoe het is om te communiceren met je ogen. De een vond het makkelijk terwijl de ander het best een beetje moeilijk vond. Ieder kind vind het leuk om spelenderwijs te leren en nu krijgen de kinderen van het Zonnehof ook de mogelijkheid. Het behandelcentrum is enorm blij met deze sponsoractie omdat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox