Logo grootvlaardingen.nl


De leerlingen van het Geuzencollege luisteren aandachtig naar een uitleg over Operatie Afval. (Tekst: Peter Spek, foto: Marjolein Wapenaar)
De leerlingen van het Geuzencollege luisteren aandachtig naar een uitleg over Operatie Afval. (Tekst: Peter Spek, foto: Marjolein Wapenaar) (Foto: M. Wapenaar)

Leerlingen ruimen zwerfafval op in de wijk

VLAARDINGEN – De leerlingen van het Geuzencollege aan de Arij Koplaan maken deze week kennis met duurzaamheid in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. "Er worden veel duurzame activiteiten georganiseerd door particulieren, bedrijven en overheden. Door deze initiatieven wordt een signaal afgegeven dat duurzaamheid noodzakelijk is. Het Geuzencollege gaat een stapje verder: de leerlingen van de onderbouw aan de Arij Koplaan volgen deze week geen reguliere lessen, maar ondernemen de hele week activiteiten in het kader van duurzaamheid", zegt docente Nederlands Marjolein Wapenaar.
Afgelopen maandag werd gezamenlijk de aftrap gegeven in de aula. Die dag stond in het teken van de doppenactie. "De klas die de meeste plastic doppen inzamelt, wint een prijs. Deze actie is tweeledig: de plastic doppen worden gerecycled en per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Ook kregen de leerlingen voorlichting van WhattP, Greenpeace en Stichting Lawine over duurzame energie, recycling, afval en de plastic soep in de oceanen", aldus Wapenaar.
"Daarnaast werken de leerlingen gedurende de Week van de Duurzaamheid in hun mentorklas aan een project.''
Op het programma staat ook het in kaart brengen en opruimen van zwerfafval in de wijk en rond het klauterwoud, waar de leerlingen zich kunnen uitleven en er worden uitstapjes naar onder meer NEMO gemaakt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox