Logo grootvlaardingen.nl


Cantatedienst Bethelkerk 22 oktober

Na een zomerpauze nemen we de cantatedraad weer op. In de herfst worden op 22 oktober en 3 december weer cantates uitgevoerd in de Bethelkerk. Op 22 oktober (aanvang 17.00 uur) staat op het programma BWV 126; ‘Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort’.

Na twee prachtige aria’s besluit de cantate met een dubbelkoraal, met trompet. Met een tekst van Luther, ‘Verleih uns Frieden gnädiglich, herr Gott, zu unsern Zeiten’, een Duitse versie van ‘Da pacem Domine’. Een gebed om vrede en om goede en bekwame bestuurders die ons in staat stellen een devoot en rustig leven te leiden, zonder angst en vrees voor de toekomst. Vijf eeuwen geleden, nog steeds actueel gezien het agressieve getwitter van enkele huidige wereldleiders.

Naast de cantate zingt het koor (met orgelbegeleiding) een motet van Johannes Brahms(1833-1897); Geistliches Lied op.30, ‘Lass dich nur nichts dauren mit Trauren’.

Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, West-Nederlands Bach Orkest (o.l.v. Arno Bons), orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, de solisten Annette Vermeulen (alt), Hans van Dijk (tenor) en Johannes Vermeer (bas). De algehele muzikale leiding heeft Bas van Houte. Voorganger is ds. Guus Fröberg.

De toegang is gratis.

Zie ook; www.cantatesvlaardingen.nl

Stichting Cantates Vlaardingen

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox