Logo grootvlaardingen.nl


YETS-deelnemer Mücahit Aktas en YETS-oprichter Peter Ottens. (Foto: Britt Planken)
YETS-deelnemer Mücahit Aktas en YETS-oprichter Peter Ottens. (Foto: Britt Planken) (Foto: Britt Planken)

'Nu gaan we ook voor de publieksprijs'

Vlaardingen -De YETS Foundation sleepte onlangs de vakjuryprijs van de Aardig Onderweg Award in de categorie Samenleven binnen. Een fantastische prestatie, die een extra gouden randje kan krijgen als zij ook nog de publieksprijs winnen.

De YETS Foundation is op dit moment actief op het Lentiz Geuzencollege (Vlaardingen) en LIFE College (Schiedam). Door middel van basketbaltrainingen, huiswerkbegeleiding, maatschappelijke bijdragen en coaches als rolmodellen worden kwetsbare kinderen in hun kracht gezet en klaargestoomd voor een gezonde toekomst.

Mücahit Aktas (15) zit op het Geuzencollege en doet voor het tweede jaar mee met de YETS. Hij kan het belang van deze organisatie als geen ander uitleggen: "Ik was altijd alleen, had niet echt een band met mensen en haalde matige cijfers. Eigenlijk was ik totaal niet bezig met mijn toekomst. Dankzij de YETS heb ik veel mensen en vrienden leren kennen, ben ik veel socialer geworden en durf ik te zeggen wat ik wil. En ik ben door de huiswerkbegeleiding toch over gegaan.''

Het team is erg hecht, iedereen spreekt over de YETS-familie. "We kunnen echt op de coaches bouwen", vertelt Mücahit. "Ze luisteren en willen het beste voor je. De meeste van ons hadden geen visie, nu moeten we nadenken over de toekomst. Dat verdienen meer jongeren." De 12.500 euro die de stichting met de Aardig Onderweg Award heeft gewonnen, wordt geïnvesteerd in nieuwe coaches en extra scholing voor de huidige coaches. "Met meer coaches kunnen we meer jongeren toelaten", ligt oprichter Peter Ottens toe. "Daarnaast worden we steeds vaker door zorgprofessionals gevraagd om aanwezig te zijn bij gesprekken. Voor die extra begeleiding hebben wij natuurlijk wel de juiste kennis nodig."De YETS maakt ook nog kans op de publieksprijs, waarmee een droom in vervulling kan gaan. Peter had als droom een documentaire over de YETS opgegeven. "De YETS is al mijn droom, maar het zou wel heel tof zijn als we ons initiatief en de positieve familievibe die wij met de jongeren hebben via een documentaire kunnen overdragen.

Reageer als eerste
Meer berichten