<p>De ME zette de parkeerplaats bij de voetbalvelden langs de Marathonweg af en noteerde de namen van de voetbalfans. (foto GinoPress BV)&nbsp;</p>

De ME zette de parkeerplaats bij de voetbalvelden langs de Marathonweg af en noteerde de namen van de voetbalfans. (foto GinoPress BV) 

(Foto: )

Massale inzet van ME en politie

VLAARDINGEN – Om onheil te voorkomen heeft massaal uitgerukte ME en politie zondagmiddag preventief opgetreden tegen een samenscholing van Feyenoord-supporters op het achter struiken en bomen verscholen parkeerterrein bij voetbalvereniging DVO’32 aan de Marathonweg.

Naar verluidt hadden de heren de intentie, om zoals eerder in de week al gebeurde in de buurt van de Delftse IKEA-vestiging, op de vuist te gaan met de Ajax-aanhang. Hun identiteit werd gecontroleerd. Bij een aantal werden boksbeugels en knuppels aangetroffen.

“Heibel op parkeerterrein bij DVO’32” was één van de koppen, die op internet verscheen. Dat er van alles gebeurt waar de voetbalvereniging niet blij mee is en geen zicht op heeft, weet voorzitter Kees Zegers.

“Het is openbaar terrein”, legt hij zich er bij neer. Het is wel voor het eerst, dat er zogenaamde ‘voetbalfans’ neerstrijken. “Door de afgelegen ligging wordt er overdag en in de avonduren vooral behoorlijk gedeald. De gemeente is gevraagd strikter te handhaven. Ach, dan rijdt er zo af en toe iemand langs.”

Ook is het stadsbestuur al eens verzocht de toegang tot het parkeerterrein af te sluiten. “In principe zijn die parkeerplaatsen openbaar. Afsluiten kon wel, werd ons gezegd, maar dan moesten we daar zelf voor gaan zorgen. We vonden dat echter geen optie.” (GSV)

Parkeerplaats DVO’32 was even hooligan-gebied

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden