<p>Voor fietsers is het hier dringen. De personenauto rechts bezet net niet hun totale ruimte, de vrachtauto aan de andere kant wel. Foto: DPG/gsv</p>

Voor fietsers is het hier dringen. De personenauto rechts bezet net niet hun totale ruimte, de vrachtauto aan de andere kant wel. Foto: DPG/gsv

(Foto: )

Onbegrip over nieuwe vluchtheuvel

VLAARDINGEN - “Wie heeft dit verzonnen”, reageert een lezer verbolgen nadat er op de Westlandseweg ter hoogte van de afrit Hoflaan prefab-vluchtheuvels zijn neergelegd.

Helemaal ongelijk heeft hij op het eerste gezicht niet. Want wie poolshoogte neemt, ziet dat er, zeker als er een vrachtauto en fietser tegelijk door de flessenhals, die door de vluchtheuvel is gecreëerd, willen weinig centimeters resten. "Wie dit verzonnen heeft heeft vast een hekel aan fietsers. Als je daar fietst en er komt ook een auto langs dan word je de berm ingedrukt."

Toch past het in het verkeersveilig- en fietsvriendelijkbeleid van wethouder Bart Bikkers. “We gaan in 2021 flink aan de slag. Daarvoor hebben we van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het Rijk diverse subsidies gekregen. Zo gaan we de omgeving van scholen en zorginstellingen veiliger maken, 30-km-gebieden uitbreiden en het oversteken van drukke wegen verbeteren.”

De nieuwe situatie op de Westlandseweg noemt de wethouder "even wennen. We willen het juist veiliger maken. Dat is mede gedaan op verzoek van bewoners.” De eilanden zijn breed zodat een fietser of scootmobiel er veilig op kruisend verkeer kan wachten. Binnenkort wordt ook de oude belijning bij de fietsstroken verwijderd en vervangen door rood gekleurd asfalt."

Gemeente: 'Het is even wennen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden