<p>We hopen dat we hier met elkaar nog heel veel plezier van mogen hebben!"&nbsp;</p>

We hopen dat we hier met elkaar nog heel veel plezier van mogen hebben!" 

(Foto: Zonnehof)

Kort nieuws uit Vlaardingen en de regio

Speeltoestel voor Zonnehof

Vlaardingen - Bij kinderdienstencentrum Zonnehof in Vlaardingen spelen de kinderen graag buiten op de speelplaats rondom het gebouw. De kinderen hadden al een wipwap, schommels en fietsjes, maar toch ontbraken er op de speelplaats wat uitdagingen voor de kinderen. Omdat de ontwikkeling van deze doelgroep niet vanzelf gaat, is het extra belangrijk dat de kinderen worden gemotiveerd, gestimuleerd en uitgedaagd. Er moest dus een speeltoestel komen waar de kinderen op verschillende manieren uitgedaagd worden en kunnen leren. “Dit speeltoestel is er gekomen! Dankzij Fonds Schiedam Vlaardingen, Stichting Aelwijn Florisz en Dirk Bos Fonds kunnen de kinderen nu onder andere een trapje oplopen, glijden van een hoge en een lage glijbaan, klimmen in netten enzovoorts. We hopen dat we hier met elkaar nog heel veel plezier van mogen hebben!”

Wandelen is goed voor je!

Vlaardingen - Op zaterdag 29 mei organiseert Inner Wheel Vlaardingen een wandeling, de Kunstroute Holy-zuid, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Hart voor Vrouwen. “We starten rond 11.00 uur in kleine groepjes vanaf de Willem de Zwijgerlaan 13. Aan de hand van een routekaartje met afbeeldingen en toelichting loop je zelfstandig de route, zodat je in eigen tempo kunt genieten van de omgeving en de kunstwerken.” Het inschrijfgeld is € 10. Iedereen kan meedoen met de wandeling, dus neem familie, vrienden en buren mee. De wandeling is circa 6 km lang, maar je kunt ‘m ook zelf inkorten mocht dit te lang zijn. Aanmeldingen opgeven bij iiw.nl.vlaardingen@gmail.com. Inschrijfgeld kan worden overgemaakt op rek.nr: NL97 RABO 0105.0146.80, t.g.v. Inner Wheel club Vlaardingen, o.v.v. WANDELING 2021. De kunstroute is samengesteld door Els Groenewoud en Gerrit van Duijn.

Betaald parkeren?

Vlaardingen - Waarom moet er in de Oostwijk betaald parkeren ingevoerd worden? vraagt H. Maurits zich af. “Hier is altijd voldoende parkeerplek en dus geen noodzaak tot betaald parkeren. Daarbij komen er buiten de kosten voor een parkeervergunning hoge kosten aan voor mensen die (veel) bezoek ontvangen. 25 uur gratis per 3 maanden is een lachertje en wij en zeker ook andere oudere bewoners moeten er dus op rekenen dat er een forse kostenstijging onze kant opkomt. Dit moeten wij niet willen. Hierbij wil ik mensen oproepen de enquête van de gemeente te beantwoorden en dit onzalige plan naar de prullenbak te verwijzen.”

Pinkster 4daagse

Vlaardingen - Na het succes van de wandeltocht met Pasen en de fietstocht op Koningsdag organiseert Seniorenwelzijn nu de gratis Pinkster4daagse. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 dagen fietsen (samen 130 km), 4 dagen wandelen (samen 15 km) of een combinatie van fietsen en wandelen (samen 90 km). Behalve het moment waarop u de route fietst of wandelt, bepaalt u ook zelf of u vanuit Maassluis (PC Hooftlaan 11a), Vlaardingen (Reigerlaan 100) of Schiedam (Nieuwe Damlaan 818) vertrekt. Aanmelden kan bij Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach van Seniorenwelzijn. Dit kan bij voorkeur door te mailen naar vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl of op telefoonnummer 06-50.25.83.70. Geef bij uw aanmelding aan of u wilt fietsen, wandelen of dat u voor het combinatiepakket kiest. Graag horen we bij uw aanmelding ook welk vertrekpunt u kiest. Op donderdag 20 mei ligt tussen 10:00 en 12:00 uur de routebeschrijving voor u klaar bij het vertrekpunt van uw keuze. Meer informatie op www.seniorenwelzijn.nl.

Rijbewijs wordt gekeurd

Vlaardingen - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Fysiotherapiepraktijk op zaterdag 22 mei, zaterdag 5 juni, zaterdag 19 juni en zaterdag 3 juli, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70. Een afspraak voor het spreekuur is uitsluitend te maken via www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Paddentrek en berenklauw

Regio - Op 15 mei (14:00 - 15:30 uur) en op 19 mei (20:00 - 21:30 uur, herhaling) organiseert Natuurlijk Delfland twee digitale bijeenkomsten waarin de resultaten en ervaringen van de paddentrek 2021 worden gepresenteerd. Er zijn op 20 plekken overzetacties georganiseerd: Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maassluis, Monster, Nootdorp, Ypenburg, Rotterdam (Oude Bovendijk) en Vlaardingen (Holyweg). Hieraan hebben tussen 300 - 400 mensen meegedaan. Natuurlijk Delfland roept bewoners verder op mee te helpen met het uitsteken van de reuzenberenklauw in Delft, Pijnacker en Rijswijk. Vraag de codes voor de bijeenkomsten aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

ALV uitgesteld

Vlaardingen - De ALV 2021 van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen stond op de agenda voor donderdag 20 mei, echter, als gevolg van de coronamaatregelen moest het bestuur helaas besluiten om deze ALV uit te stellen tot een nog nader te bepalen datum. Zodra het kan wordt de nieuwe datum bekendgemaakt. De agenda en de documenten blijven onverkort van kracht tot op de datum die later in het jaar zal worden bepaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden