<p>&quot;Ik ging me afvragen of ik het voetbal zou gaan missen en of ik er dan ook &nbsp;nog tijd voor vrij kon maken.&quot;</p>

"Ik ging me afvragen of ik het voetbal zou gaan missen en of ik er dan ook  nog tijd voor vrij kon maken."

(Foto: DPG/gsv )

Daan Smith: altijd een beetje VFC-er gebleven

Daan Smith is er de man niet naar om zich op de borst te slaan. “Doe maar gewoon.” Vandaar, dat hij met gepast relativisme en zeker ook met een beetje binnenpret de tekst (’VFC/za stunt met terugkeer oud-prof’) op de website van zijn nieuwe club las. 

Vlaardingen - Hij begrijpt de euforie. “Het overkomt ze niet zo vaak, dat ze een speler met een tweede divisie-verleden binnenhalen.” Daarmee is voor hemzelf trouwens het cirkeltje rond, want hij begon als jeugdspeler bij de Kwekkers om er via Excelsior Maassluis, Feyenoord, Excelsior Rotterdam en nogmaals Maassluis, waar hij aanvoerder was, terug te keren. 

Eigenlijk dacht hij, nadat hij in november bij Feyenoord als coördinator onderbouw aan de slag was gegaan, niet meer aan voetbal toe te komen. “Het paste in ieder geval niet meer in het schema. Maar ja, gaandeweg ging ik me toch afvragen of ik het miste en er tijd voor vrij kon maken.” Het eerste kreeg sowieso een vinkje. Tijd was er ook wel. “Maar niet op het niveau en met de trainingsdruk van de club waar ik vandaan kom. Het voordeel van VFC is ook, dat het thuis pas om 17 uur speelt.”

VFC is nooit uit het oog en zeker niet uit het hart geweest. Hij heeft er JO9 getraind. “Die gasten zijn nu 16, 17.” Op afstand volgde hij de verrichtingen van de (zaterdag)hoofdmacht. “Leuke groep. Haha, ik word wel de oudste van het stel.” En, dankzij zijn ervaring en routine, een architect, die lijntjes kan uitzetten en spelers aanstuurt. Trainer Bas van Loenen is in zijn nopjes: “Hij is een absolute leider.” (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden