<p>John Massaar, links, onthult het informatiebord. Kees van de Windt, rechts, en Joop van Papenveld kijken tevreden toe.&nbsp;</p>

John Massaar, links, onthult het informatiebord. Kees van de Windt, rechts, en Joop van Papenveld kijken tevreden toe. 

(Foto: Peter Spek )

Klauterwoud voor iedereen toegankelijk

Het bij de jeugd populaire Klauterwoud in de Broekpolder wordt ook toegankelijk voor jeugd met een beperking die gebruik moeten maken van een rolstoel. Afgelopen vrijdag werd bij de ingang van het aan de Watersportweg een informatiebord onthuld met een overzicht van het gebied en een QR-code waarop te zien is hoe de werkzaamheden verlopen.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - Deze week wordt er een begin gemaakt met de werkzaamheden. “Na het aanbrengen van een beweegbare stalen brug, geschikt voor het gebruik van een rolstoel, wordt er nu gewerkt aan het aanleggen van een geheel nieuw hindernisparcours. Dit is een nieuwe voorziening in dit gebied. Het is een slingerpad met verschillende hindernissen dat met een rolstoel begaanbaar is.”

Informatiebord

“De hindernissen worden zoveel mogelijk met natuurlijk materiaal uit de Broekpolder aangebracht”, zegt Kees van der Windt, voorzitter van de stichting Klauterwoud, als John Massaar, van het Fonds Schiedam/Vlaardingen, het informatiebord onthult. 

“Het is de opzet van ons, om de jeugd met en zonder beperking en met elkaar te laten ravotten in het Klauterwoud. Er mag geen onderscheid zijn.” Naast de aanleg van het hindernisparcours volgt later de aanpassing van het Amfitheater, dat dan ook toegankelijk wordt gemaakt voor rolstoelgebruikers. 

“Tenslotte volgt dan verbetering van het Doolhof aan het begin van het Klauterwoud. Op deze wijze bieden wij de jeugd met en zonder beperking een avontuurlijke en uitdagende spelvorm aan, waarbij het bewegen centraal staat”, zegt Kees van der Windt. 

De totale kosten voor het aanpassen van het gebied voor rolstoelgebruikers wordt begroot op 180 duizend euro. “Wij zijn erg blij dat het Fonds Schiedam/Vlaardingen een derde van het bedrag al toegezegd heeft, waardoor wij kunnen beginnen met het aanleggen van het hindernisparcours. 

“Wij hebben ook de toezegging van John Massaar, als wij kans zien zelf zestigduizend euro bij elkaar te krijgen, hij het restant van het bedrag ook zal aanvullen.” De directeur van het Fonds Schiedam/Vlaardingen vindt het ook belangrijk, dat dit soort voorzieningen voor de jeugd, waarbij zij gezamenlijk kunnen sporten en ravotten in de Broekpolder worden aangebracht.

Rolstoelparcours

“Het is een prachtig gebied en niet alleen bestemd voor de jeugd die goed uit de voeten kan komen, maar vooral die jongens en meisjes, die het in het dagelijks leven met hun beperking toch al moeilijk hebben, ook die mogelijkheid hier te bieden. 

“En zeker in deze coronatijd is belangrijk om te bewegen, daarom steek ik graag geld in dit prachtige project”, aldus John Massaar. 

Het informatiebord geeft een mooi overzicht van het gebied. “Het is enerzijds bedoeld om bezoekers een indruk te geven wat er allemaal mogelijk is in de Broekpolder, maar ook via de QR-code kan er gekeken hoe de werkzaamheden aan het rolstoelparcours vorderen,” besluit Kees van der Windt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden