<p>Keurig corona-proof liepen 37 atletekn de ruim 41 kilometer &nbsp;over de paden en wggetjes van de Broekpolder. (foto: DPG/gsv)</p>

Keurig corona-proof liepen 37 atletekn de ruim 41 kilometer  over de paden en wggetjes van de Broekpolder. (foto: DPG/gsv)

(Foto: )

Geen Coolsingel? Dan maar de Broekpolder

“Nee, vooraf geen publiciteit. Anders wordt het te druk. Dan staan er 11 april een paar duizend lopers in de Broekpolder.” Eigenlijk stond voor die dag de Rotterdamse Marathon op de rol, maar al in november was duidelijk, dat dat een verkeerd tijdstip zou zijn en werd gekozen voor 24 oktober.

Vlaardingen -  Augüsta van Hoogdalem van Running Friends zag het als uitdaging om alsnog een marathon te organiseren. ‘Een testloop”, noemde ze het. ‘Kleinschalig en geheel volgens het coronaboekje.” 

Met dank ook aan de gemeente, die het Vlaardingse grondgebied tot sportaccommodatie uitriep en daarmee de ruimte bood om de loop te houden.

Bijna honderd atleten verzamelden zich zondag in de Broekpolder. 37 kozen voor de marathon. Eerst even heen en weer naar de Bommeer en dan acht rondjes door de polder. Later begonnen zestig lopers aan 10 km. 

“Het was grandioos”, reageert ze later, nadat ze eerst zelf die meer dan 42 kilometer als snelste dame had afgelegd en daarna nog even had meegeholpen om de polder te ontdoen van de vele wegwijsbordjes. “Van alle kanten komen de complimenten binnen. Iedereen heeft genoten.”

“Lekker afzien”, constateerde menigeen ook. Een kille bries blies de lopers op sommige rechte stukken vol in het gezicht. Niemand liet er zich door afschrikken. 

Zeker David Bouman niet. Die arriveerde als eerste in een, voor de omstandigheden, grandioze tijd net onder twee en een half uur. Van Hoogdalem: “Voor herhaling vatbaar vind ikzelf en iedereen is het daarmee eens.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden