Foto: Zonnehuis

Expositie in de vitrine van het Zonnehuis

In de glazen vitrine van het Zonnehuis exposeert momenteel Rinus de Goede met zijn Modelboten. “Rinus is een oud vrijwilliger van het Visserijmuseum en dan hebben we het over jaren geleden”, meldt Het Zonnehuis.  

Vlaardinge - Jeroen Terbrugge heeft er voor gezorgd dat Rinus een lintje kreeg. Elke Zaterdag gaf hij kinderen les in het solderen en menig jongen of meisje is naar huis gegaan met een vis of een scheepje wat ze zelf onder deskundige leiding van Rinus hadden gesoldeerd. 

Ook heeft hij meegedaan aan een schoolproject, waar de kinderen op de Balder een proef van bekwaamheid moesten afleggen over de visserij. Daarna kregen zij uit handen van Rinus vermomd als Burgemeester een certificaat uitgereikt. Verder was hij een keer schipper op de Balder wanneer de eerste haring werd binnengebracht een groot feest waar veel Vlaardingers op afkwamen. 

Rinus zelf woont nu al bijna drie jaar in het Zonnehuis, is slechtziende en het praten wordt ook steeds moeilijker, maar hij kan die mooie tijd in het visserijmuseum nog heel goed herinneren. “In het archief van het visserij museum menig foto van Rinus is te vinden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden