<p>Holierhoek was &eacute;&eacute;n van de plekken waar het in 2020 nogal eens onrustig was. Later volgde er cameratoezicht.</p>

Holierhoek was één van de plekken waar het in 2020 nogal eens onrustig was. Later volgde er cameratoezicht.

(Foto: DPG Media)

Burgemeester bezorgd over steeds meer criminele jongeren

“Steeds meer jongeren worden geïnfecteerd door criminele jongeren. Dat zie ik gebeuren en daar maak ik me zorgen over”, reageert burgmeester Bas Eenhoorn op paasmaandag in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Door Gerard S. Verver

Vlaardingen - Onderwerp waren jongerenrellen in Leerdam en Zevenbergen en de vraag wat hij er in zijn functie van burgemeester van merkt. “Dit is heel kenmerkend”, reageert hij openhartig. “Wij zien steeds meer overlast van groepen jongeren. Het maakt het voor de politie en onze handhavers heel ingewikkeld.”

Hij beschrijft het als een kat-en-muis-spelletje. “Ze stuiven uiteen zodra er gehandhaafd gaat worden.” Eenhoorn pleit er voor om het onderwijs zo snel mogelijk te hervatten en ervoor te zorgen, dat de jeugd gaat sporten. Toch toont hij ook de nodige twijfels.

Drugs

“Het gaat om jeugd tussen 13 en 18 jaar. Als je hen vraagt wat hen dwars zit noemen ze verveling. De gemeenten hebben nogal wat geld ontvangen om ze op te vangen en te begeleiden. Typerend is dat juist deze groep daarvoor niet ontvankelijk is.”

Door deze krant gevraagd of het in de aanhef genoemde criminele gedrag ook in Vlaardingen voorkomt, reageert een woordvoerder met ‘helaas wel’. “Meestal is het drugsgerelateerd. Door jongeren, die het snelle geld willen of kunnen verdienen en de verleiding niet kunnen weerstaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden