<p>Patricia Korendijk loopt elke dag 5 km om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.</p>

Patricia Korendijk loopt elke dag 5 km om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

(Foto: )

Ingezonden: ‘Ik loop voor onderzoek naar ALS’

“Mijn schoonmoeder is 2 weken geleden na een kort en heftig ziekbed overleden aan ALS”, schrijft de Vlaardingse Patricia Korendijk. “Dodelijkste spierziekte en zonder enkele genezing. Gelukkig is de overheid druk bezig meer awareness te krijgen om meer een betere onderzoek naar deze ziekte te doen. Voor mijn schoonmoeder is het helaas te laat, maar er zijn nog veel meer mensen, waaronder ook de gitarist van Golden Earring (Maassluis).”

Ingezonden

Vlaardingen - “Deze mensen en mensen die in de toekomst gediagnostiseerd worden met ALS, zou ik zo graag hoop willen geven! Om mijn verdriet om te zetten in een daad zal ik vanaf 24 mei (ALS lenteloop) een week lang elke dag 5 km lopen door de regio, met als start uiteraard Vlaardingen, om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.”

“Ik ga die week alles filmen en foto’s maken en deze worden geplaatst op Instagram : ik_loop_voor_als. Ik zou het heel erg waarderen als jullie mijn sponsorloop willen delen onder de Vlaardingers! Namens mij en natuurlijk mijn man en schoonfamilie alvast bedankt als het lukt!”

Alles betreft de sponsorloop via ALS Nederland, ik heb al een promotiepakket ontvangen vanuit de organisatie voor de ALS Lenteloop. En als mensen eventueel doneren is dat direct naar ALS Nederland, zonder tussenkomst van mij of derden. Ik wilde ook echt dat elke cent bij het onderzoekcentrum komt.”

Sponsorpagina van Patricia: https://www.alslenteloop.nl/actie/patricia-korendijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden