<p>Zwemmer ZVVS</p>

Zwemmer ZVVS

(Foto: Richard de Heus)

Kort nieuws en online krant

Eindelijk op de startblokken

VLAARDINGEN - Eindelijk mogen een aantal ZVVS-zwemmers in actie komen bij een wedstrijd. Na vele maanden verstoten te zijn geweest van het wedstrijdelement, staan de Vlaardingse zwemmers aanstaande weekend op de startblokken in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven bij de eerste kwalificatiewedstrijden van dit seizoen. Aan de start komen Niels Dijkshoorn op de 50 meter, 100 meter en 400 meter vrije slag en op de 200 meter rugslag, Sophia Droffelaar op de 400 meter vrije slag en op de 200 en 400 meter wisselslag en haar zus Anna op de 100 meter rugslag en op de 50 en 100 meter schoolslag. Voor de Vlaardingse zwemmers een test hoe zij deze coronatijd conditioneel zijn doorgekomen. Naast de drie ZVVS-zwemmers is Karin Stein als vrijwilligster bij de organisatie in Eindhoven betrokken.

Brug wordt gerepareerd

VLAARDINGEN - Het zorgde vorig jaar augustus voor veel ophef en protesten van wandelaars en fietsers, toen een schip de brug over de Foppenplas ramde en vanwege instortingsgevaar meteen werd afgesloten. Deze populaire route langs de Foppenplas tussen Vlaardingen en Maasland wordt in de zomerperiode druk bereden door recreanten. De fietsers en wandelaars moesten een ruime omweg maken via de Broekpolderweg of gebruikmaken van de veerpont De Kwakel om op hun bestemming te komen, maar Het Hoogheemraadschap Midden-Delfland voerde al snel een noodreparatie uit en stelde een deel van de brug, na enkele weken weer open. Nu wordt de schade definitief gerepareerd. De werkzaamheden worden zo veel mogelijk vanaf een ponton op het water uitgevoerd. Het kan de komende weken voorkomen dat de verbinding in verband met werkzaamheden en de veiligheid, enkele minuten is gestremd. Het is niet de eerste keer dat de brug over de Foppenplas beschadigd wordt door het vaarverkeer. In november 2015 raakte de brug ook al beschadigd na een aanvaring.

Vergadering moet over

VLAARDINGEN - De digitale ledenvergadering van Fortuna moet over. De stukken waren niet op tijd geleverd aan de atleten die nu op 14 april digitaal weer bijeen komen.

Zwembad in prullenbak

VLAARDINGEN - De plannen voor een buitenzwembad op het voormalige complex van het sportpark De Vijfsluizen, zijn door de projectontwikkelaar van dit gebied, in de prullenbak gegooid. Op het sportpark, dat tot 2008 beschikte over een prachtig buitenbad, worden nu plannen ontwikkeld voor een nieuwbouwwijk met 400 woningen. Bij de eerste plannen was er een toegankelijke zwemvijver gepland, maar die optie is geschrapt. Het bad vergt veel onderhoud en veroorzaakt voor de bewoners geluidsoverlast.

Leden werven en behouden

VLAARDINGEN - Vlaardingen in Beweging organiseert op 12 april een digitale bijeenkomst voor sportclubs die graag leden willen werven, maar ook behouden. Wat is daarvoor nodig en hoe moet dit aangepakt worden? Dit is ook een ambitie die is opgenomen in het Vlaardings Sportakkoord. Aanmelden kan via: suzanne@stichtingvib.nl.

Lees hier de online krant

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden