<p>Joris van de Windt (links) en Jeroen Onderdelinden zijn trots op het werk dat zij verricht hebben voor de businessclub bij hun club CWO.</p>

Joris van de Windt (links) en Jeroen Onderdelinden zijn trots op het werk dat zij verricht hebben voor de businessclub bij hun club CWO.

(Foto: Peter Spek)

Businessclub floreert sterk bij CWO ook in coronatijd

Veel sportclubs willen de vereniging naar een hoger niveau tillen en financieel gezond houden. Bij CWO floreert al tien jaar met succes een businessclub, die probeert ondernemers aan de voetbalvereniging te binden, maar ook door het organiseren van activiteiten. Jeroen Onderdelinden en Joris van der Windt zijn de drijvende krachten.

door Peter Spek

VLAARDINGEN - Voor de beide ondernemende Vlaardingers een moment om terug te kijken op die afgelopen tien succesvolle jaren met die businessclub, die werd opgericht door Olaf Hanno en Arie Hogendijk, die een mooie groep enthousiaste ondernemers aangetrokken hadden en zij benaderden ons of wij het stokje wilden overnemen. 

“Het leek ons erg leuk om de businessclub voort te zetten, onze eigen ideeën hierin te verwerken en uit te breiden met ons eigen netwerk”, zegt Jeroen Onderdelinden.

Trots

“Ik ben vooral trots op wat wij hebben neergezet, maar helemaal op wat wij in stand kunnen houden. Ergens aan beginnen is een, maar iets tien jaar redelijk constant houden is echt iets waar wij enorm trots op zijn. Wij zitten al die jaren zo rond de vijftig businessclubleden, natuurlijk vallen er wel eens leden weg, maar er komen er ook jaarlijks nieuwe bij, zelfs in deze coronatijd zijn wij erin geslaagd te groeien”, zegt Jeroen Onderdelinden enthousiast. 

Joris van der Windt vult aan. “De afgelopen tien jaar zijn voorbijgevlogen. Wij hebben een hele grote bijdrage kunnen leveren binnen de voetbalclub CWO en daarnaast hebben wij veel evenementen georganiseerd en zeer gerenommeerde gasten mogen ontvangen in ons clubgebouw.”

Wim Kieft

Hoogtepunten waren er legio volgens de twee sportieve Vlaardingers. “Voor mij zijn toch de sponsoravonden met hele mooie gasten het hoogtepunt. Er zijn maar weinig businessclubs in de regio die kunnen zeggen gasten als Mario Been, Gertjan Verbeek, Martin van Geel, Co Adriaanse, Jean Marie Pfaff, Wim Kieft, Michel van Egmond, Jan de Jonge, Kees Jansma en Dirk Kuyt te hebben mogen verwelkomen. 

Voor mij persoonlijk was de avond met Wim Kieft de mooiste, een verhaal met een lach en een traan”, zegt Jeroen Onderdelinden.

Uitdaging

“Het blijft voor ons een uitdaging om iedere keer weer een gaaf evenement te organiseren. Uiteindelijk denk ik dat de sponsoravond met Dirk Kuijt het meeste teweeg heeft gebracht binnen de club. Dirk Kuijt verschijnt zelf nooit op zulke gelegenheden en ons lukte het door een veiling te winnen, dus op een inventieve manier. 

“Zowel de jeugdleden als de sponsoren hebben een topavond gehad. Daarnaast hebben wij een schitterend bedrag gedoneerd aan het goede doel, de Roparun. Ook het mede mogelijk maken van de finaledag van het Vlaardings voetbalkampioenschap 2019 was voor de club een hoogtepunt”, zegt Joris van der Windt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden