<p>Mocht de ING zijn Vlaardingse vestiging sluiten dan overweegt eigenaar MaesHuys er woningen voor senioren te vestigen.&nbsp;</p>

Mocht de ING zijn Vlaardingse vestiging sluiten dan overweegt eigenaar MaesHuys er woningen voor senioren te vestigen. 

(Foto: DPG/gsv )

Gaat Vlaardingse ING ook dicht?

Nadat eerder al het Vlaardingse kantoor van de Rabobank de deuren sloot, zou het zomaar kunnen dat de ING de vestiging op het Verploegh Chasséplein ontruimt. De bank heeft aangekondigd 62 kantoren te sluiten, maar niet duidelijk gemaakt waar de klappen gaan vallen.

Door Gerard S. Verver

Vlaardingen - Terwijl op het Veerplein, in het rijtje van Boekhandel Plantage Pontier, één van de leegstaande winkels wordt omgebouwd tot kantoor van het in Vlaardingen nooit eerder aanwezige SNS dunt, mocht ING sluiten, het bankenlandschap steeds verder uit en houdt in het centrum van de grootbanken alleen ABN AMRO stand.

ING huurt het gebouw op het rustieke plein van de Maaslandse vastgoedontwikkelaar MaesHuys. Die heeft vanuit ING’s hoofdkantoor in Amsterdan nog geen signaal ontvangen, dat er veranderingen in aantocht zijn. 

“Sterker nog”, vertelt Dick van Eijmeren, “de bank heeft nog recent het contract met twee jaar tot maart 2024 verlengd.” Met daaraan de toevoeging, dat hij en zijn compagnon niet zitten te wachten op vertrek van de bank. “We hebben aan ING een uitstekende huurder.”

Mocht Amsterdam onverhoopt wel de stekker uit zijn Vlaardingse aanwezigheid trekken, liggen er in Maasland al wel basisideeën klaar om het gebouw een nieuwe bestemming te geven. Daarbij wordt gedacht aan het creëren van woningen voor senioren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden