Prentenboek Cheeta en Slo verovert Nederland


<p>Burgemeester Eenhoorn kreeg het prentenboek tijdens de Kinderboekenweek overhandigd door illustratrice Deborah van de Leijgraaf en schrijver<br>Jos&eacute; van Winden.</p>

Burgemeester Eenhoorn kreeg het prentenboek tijdens de Kinderboekenweek overhandigd door illustratrice Deborah van de Leijgraaf en schrijver
José van Winden.

(Foto: pr)

Prentenboek Cheeta en Slo verovert Nederland

Het prentenboek ‘Cheeta en Slo in Cittaslow’, dat schrijfster José van Winden en illustratrice Deborah van de Leijgraaf hebben gemaakt en uitgegeven, heeft een lovende recensie gekregen van NBDBiblion. Op basis van die recensie hebben bibliotheken in Nederland het boek massaal ingekocht.

Regio - Eind september 2020, bij de start van de Kinderboekenweek, werd het prentenboek feestelijk gelanceerd en kregen alle 4-jarigen in Midden-Delfland het uitgereikt. Eind november namen de burgemeesters van Vlaardingen, Delft, Westland en Maassluis het prentenboek vol lof over de uitgave in ontvangst. 

Vanaf nu gaat de boodschap ‘minder gehaast leven en aandacht hebben voor elkaar en de natuur’, waar Cittaslow voor staat, ook naar kinderen en hun voorlezers in heel Nederland.

Het boek gaat over de vrienden kat Cheeta en slak Slo. Als Pad ze uitnodigt op zijn verjaardagsfeestje wil Cheeta direct weg zoeven. Slo werpt tegen: het is mooi weer, doe rustig aan... Maar Cheeta is bang veel te missen van het feest en overtuigt Slo van een plekje op zijn rug. Als Slo valt, moet Cheeta de hele weg terug om hem te zoeken. 

Daarna gaan ze naar Pad op de Slo-manier: ze genieten van de dieren en planten onderweg en voelen de lentezon. Daardoor zijn ze pas heel laat bij Pad, maar die is alleen maar blij dat ze er zijn. Ze eten taart, de familie Pad geeft een concert en ze dansen tot de late uurtjes, want in Cittaslow heb je tijd voor alles en elkaar.

Cittaslow

Cittaslow is een wereldwijd netwerk van gemeenten dat zich sterk maakt om de kwaliteit van leven te verbeteren. In het boek worden de kernwaarden van Cittaslow (zoals aandacht voor elkaar, de cultuurhistorie, streekproducten en de natuur) op een speelse manier zichtbaar gemaakt. Midden-Delfland was de eerste Nederlandse gemeente die zich bij het netwerk aansloot. Inmiddels zijn er tien, verspreid over het hele land.

Dit voorlees- en kijkboek is tot stand gekomen met hulp van Gemeente Midden-Delfland, Beheerstichting Loswal ‘De Bonnen’ en Stichting Promotie Groen Midden-Delfland. Het boek is voor € 14,95 te koop bij de auteurs en bij verschillende verkooppunten in Midden-Delfland en omstreken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden