Meer aandacht en waardering bij Hoeve Avondrust tijdens coronacrisis


<p>Eind 2011 openden Mirjam Warnars en haar partner hun boerderijwinkel. Hier verkopen ze niet alleen eigen producten zoals jam, mosterd en quiches, maar ook producten van collega-boeren uit de buurt.&nbsp;</p>

Eind 2011 openden Mirjam Warnars en haar partner hun boerderijwinkel. Hier verkopen ze niet alleen eigen producten zoals jam, mosterd en quiches, maar ook producten van collega-boeren uit de buurt. 

(Foto: Tessa Molenaar)

Meer aandacht en waardering bij Hoeve Avondrust tijdens coronacrisis

Hoeve Avondrust geeft lokale boeren steuntje in de rug

Elke vrijdag en zaterdag opent ecologische boerderij Hoeve Avondrust aan de Zuidbuurt in Vlaardingen de deuren en kunnen fietsers, wandelaars en buurtgenoten hier terecht voor de lekkerste streekproducten. “Al meer dan 25 jaar is onze missie ‘lokaal’. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen meedoen.” 

Vlaardingen - Eind 2011 openden Mirjam Warnars en haar partner hun boerderijwinkel. Hier verkopen ze niet alleen eigen producten zoals jam, mosterd en quiches, maar ook producten van collega-boeren uit de buurt. Bijna een jaar geleden besloot Mirjam wijkchef te worden bij Rechtstreex om zo nog meer boeren en makers uit de regio te steunen door hun lokale (seizoens)producten te verkopen.

Een eco-boerderij, wat betekent dat? 
“Mensen, dieren, de aarde; alles moet in samenhang met elkaar leven. In onze tuin en boomgaard werken we volgens de principes van de permacultuur. Circulair en duurzaam, zonder dat het zweverig wordt, maar gewoon omdat het een noodzaak is voor de huidige en volgende generaties. Voedselvoorziening voor je directe omgeving en samenwerken met anderen, dat is belangrijk voor een gezonde toekomst.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om met Rechtstreex samen te werken?

“Onze klanten, maar ook wijzelf, willen voorkomen dat we veel kilometers maken om aan lokaal voedsel te komen. Door samen te werken met Rechtstreex, een partij die alle producten verzamelt en centraal aanbiedt, kunnen we dit grotendeels oplossen. 

“De meeste van onze klanten pakken dan ook de fiets naar onze boerderij. Lokaal eten hoeft niet ingewikkeld te zijn, mits je ervoor openstaat om te leren, te experimenteren en te accepteren dat producten seizoensgebonden zijn.”

Is Hoeve Avondrust geraakt door de coronacrisis? 
“Nee, eigenlijk niet. We laten nu minder mensen tegelijk binnen, maar dit heeft een positief effect. Iedereen krijgt nu extra aandacht en dat wordt gewaardeerd. Wachtende klanten kunnen ondertussen genieten van het erf, de tuin en de boomgaard. De sfeer is heel relaxed.”

Wat inspireert jullie in je werk?

“We hebben de meest uiteenlopende gesprekken met onze klanten, variërend van luchtig tot zeer persoonlijk. Ik zeg altijd na die twee dagen: ‘ik kan weer een boek schrijven’. 

Het leukste is om te horen over hun ervaring met lokaal voedsel en dat zij overtuigd zijn van de voordelen. Dat inspireert ons ook om op deze manier door te gaan. We hopen dat steeds meer mensen Hoeve Avondrust weten te vinden en er iets aan hebben in hun eigen leven.”

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Hoeve Avondrust? Volg de Facebook-pagina!

Over Rechtstreex
Rechtstreex bouwt samen met een netwerk van klanten en leveranciers aan een alternatieve, sociale voedselketen. In de praktijk betekent dat een eerlijke prijs voor iedereen, geen voedselverspilling, transparantie en toegang tot gezond en lekker voedsel dat met aandacht geproduceerd is door boeren en makers binnen vijftig kilometer van Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden