Tino Hoogendijk vanaf dak sportschool in actie tegen Corona maatregelen


Foto: pr

Tino Hoogendijk vanaf dak sportschool in actie tegen Corona maatregelen

Vanaf het dak van de sportschool komt Tino Hoogendijk Sport & Fitness in Vlaardingen zaterdag 27 februari in actie tegen de coronamaatregelen. Drie fietsen zullen drie uur lang bemand worden. “Op deze manier vragen wij aandacht voor het probleem dat met gesloten sportscholen de volksgezondheid achteruit gaat.”

Vlaardingen - Terwijl dat juist nu zo belangrijk is. Onder het motto ‘van Mark kunnen wij het dak op’ vraagt de Vlaardingse sportschool op ludieke wijze aandacht voor deze kwestie. 

De deuren van de sportcentra in Nederland moesten met ingang van 15 december 2020 wederom sluiten. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en er lijkt nog weinig zicht op heropening op korte termijn. 

De middelbare scholen en de kappers gaan weer open. Maar de fitnessbranche, die een essentiële bijdrage levert aan de preventieve gezondheidszorg en de vitaliteitsmotor van Nederland is, wordt volkomen genegeerd. 

Ook collega sportscholen door het hele land, aangesloten bij de Vereniging Exclusieve Sportscholen (VES), laten a.s. zaterdag van zich horen met sportieve acties. Tweehonderd sportscholen hebben zich al aangemeld. 

Elke dag dat sportscholen gesloten blijven is een gemiste kans om leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen. Bewegen is essentieel; de impact van niet sporten en bewegingsachterstand is enorm. “Stilzitten is geen optie meer!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden