Kortsluiting en brand in seniorencomplex Wouthof


<p>Hulpverleners gingen van deur tot deur om de bewoners in te lichten en naar hun gezondheid te vragen.</p>

Hulpverleners gingen van deur tot deur om de bewoners in te lichten en naar hun gezondheid te vragen.

(Foto: )

Kortsluiting en brand in seniorencomplex Wouthof

Kortsluiting in de centrale elektriciteitsruimte van seniorencomplex Wouthof in Holy heeft donderdag voor brand en ontsteltenis gezorgd. Rond 10 uur werd alarm geslagen nadat een monteur van Netbeheerder Stedin, die in de ruimte aan het werk was door die kortsluiting een hevige schok opliep en later met elektrocutie-verschijnselen naar het ziekenhuis is gebracht.

Vlaardingen - Nadat Stedin, om de brandweer in staat te stellen de brand te lijf te gaan, de stroomtoevoer had afgesloten viel, omdat het hele complex vanuit de brandende ruimte gevoed wordt, in alle 150 appartementen van het complex meteen de aanvoer van elektriciteit uit.

Stedin begon in de loop van de middag met het herstel van de stroomtoevoer. Tegelijk gingen hulpverleners van deur tot deur om de bewoners in te lichten en te vragen naar hun gezondheid. “Mogelijk zijn een aantal van hen voor ademhaling of andere medische hulpmiddelen afhankelijk van elektriciteit”, vertelde een officier van dienst van de brandweer. De zekerheid, dat de stroomtoevoer voor het aanbreken van de avond hersteld is er niet. “Dan moet er voor een alternatief onderdak van de bewoners, bij familie of elders, gezorgd worden.” (GSV)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden