Kort: 100 jaar kamperen aan zee en meer...


<p>Foto van Recreatieoord Hoek van Holland. De foto is van de heer De Jong.</p>

Foto van Recreatieoord Hoek van Holland. De foto is van de heer De Jong.

(Foto: )

Kort: 100 jaar kamperen aan zee en meer...

100 jaar aan zee kamperen

Regio - Met dan aan de heer de Jong deze week een oude foto in de krant van recreatiepark Hoek van Holland. "Het geeft een mooi beeld van de unieke geschiedenis van 100 jaar kamperen aan zee", zegt Martin die het stukje heeft ingezonden. "Een link naar de online petitie 'Stop de verkoop van Recreactieoord Hoek van Holland' is overigens misschien ook wel zo leuk." Bij deze:

petities.nl/petitions/stop-de-verkoop-van-recreatieoord-hoek-van-holland

Rogplus in politiebureau

Regio - Op maandag 15 februari heeft Rogplus de sleutel gekregen van het nieuwe kantoor. De Wmo-uitvoeringsorganisatie heeft zich daarmee in het voormalige politiebureau aan de Westlandseweg 1 in Maassluis gevestigd.
Door grote verschuivingen binnen het sociaal domein, waardoor er meer taken bij de gemeenten terechtkomen, is de organisatie de afgelopen jaren flink gegroeid. Vanwege de maatschappelijke positie van de organisatie zijn de verhuizing en verbouwing zo budgetneutraal mogelijk uitgevoerd. De officiële openingshandeling vindt op een later moment plaats.
Vanwege de coronacrisis is het nieuwe kantoor van Rogplus voorlopig gesloten. Wel is Rogplus telefonisch bereikbaar, dagelijks van 8.30 uur tot 14.00 uur via telefoonnummer 010 870 11 11. Op de nieuwe website is ook veel informatie te vinden voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam: www.rogplus.nl.

Vragen over overstap metro

Vlaardingen - Wouter de Reus van de ChristenUnie/SGP Fractie heeft aan het college vragen gesteld over het feit dat vanaf 15 februari Vlaardingers moeten overstappen op station Schiedam Nieuwland. Vragen: De RET vermeldt op haar website niet de reden waarom de dienstregeling wordt aangepast. Weet u wat de reden is? Bent u vooraf geïnformeerd door de RET over de aanpassing van de dienstregeling? Zo ja, wanneer? Weet u hoelang de aanpassing gaat duren? De RET heeft de informatie over de aangepaste dienstregeling staan onder het kopje “Verstoringen en geplande omleidingen”. Dat suggereert dat de aangepaste dienstregeling van tijdelijke aard is. Kunt u bevestigen dat dit ook zo is? Heeft de aanpassing van de dienstregeling wellicht met de weersomstandigheden te maken? Zo ja, dan is dat wel vreemd, omdat juist op 15 februari de dooi heeft ingezet. Of heeft het niets met het weer te maken? Heeft de aanpassing van de dienstregeling iets te maken met de reizigers aantallen? Zo ja, bent u bereidt om hier het gesprek over aan te gaan met de RET? Het kan immers niet zo zijn dat voortaan onze inwoners altijd moeten overstappen om in Rotterdam te komen.

Meer bomen
bij scholen

Vlaardingen - GroenLinks vraagt college om meer bomen bij basisscholen. “Een hoge groenscore van een basisschool is positief voor de gezondheid van kinderen en leerkrachten.” Zo stelt de Stichting Nationale Boomfeestdag in een brief aan alle colleges van B&W in Nederland. Zij brachten ‘de Groene Schoolkaart’ uit – op deze kaart staat de groenscore van de basisscholen per gemeente. Scholen worden aangemoedigd aan hun gemeente te vragen bomen te planten op de Nationale Boomfeestdag van 10 november 2021. Ook GroenLinks voelt zich aangemoedigd en stelt vragen. Lees hier meer over op https://vlaardingen.groenlinks.nl/nieuws..

Test voor stadspodia

Vlaardingen/Utrecht - Op zaterdag 20 februari hebben medewerkers van de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek deelgenomen aan een testvoorstelling van cabaretier Guido Weijers in het Utrechtse Beatrix Theater een grootschalige testvoorstelling plaats van cabaretier Guido Weijers met vijfhonderd theaterbezoekers. Met een reeks (volledig gecontroleerde) testevenementen wil de organisatie toewerken naar veilige evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. De Vlaardingse stadspodia leveren graag een bijdrage met het vooruitzicht op volle(re) zalen in Vlaardingen, uiteraard op een verantwoorde manier. Al langere tijd gooit de coronacrisis roet in het eten voor de evenementenbranche. Voorstellingen werden aanvankelijk gespeeld met veel minder capaciteit, maar inmiddels worden ze al maanden verplaatst of volledig geannuleerd. Fieldlab Evenementen hoopt hier met de testevenementen verandering in te brengen. In een gecontroleerde omgeving worden inzichten en data verzamelt om op termijn terug te kunnen keren naar grootschaligere evenementen.

Opknapbeurt voor viaduct

Vlaardingen - Vanaf begin maart tot mei 2021 krijgt het A20-viaduct over de Vlaardingervaart een opknapbeurt. De betonnen landhoofden waar de uiteinden van het viaduct op steunen worden gerenoveerd zodat ze weer minimaal dertig jaar meekunnen. Het viaduct wordt daarna aan de zuidkant ook vijf meter verbreed. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor het project Blankenburgverbinding. Om aan de westkant van het viaduct ruimte te maken voor de werkzaamheden zijn half februari drie bomen bij de Vlaardingervaart verwijderd. In de omgeving worden nieuwe bomen hiervoor teruggeplant. Werkverkeer voor de oostzijde van het viaduct rijdt vanaf de A20 via de Holysingel, Burgemeester Heusdenslaan en een eigen werkweg naar het bouwterrein. Aan de westkant rijdt bouwverkeer vanaf de A20 via de Watersportweg richting de Vlaardingervaart en steekt het fietspad over.

Kandidaten
bij Late avond

Vlaardingen - Het radioprogramma De Late Avond bij Omroep Vlaardingen presenteert tussen 1 en 14 maart regionale kandidaten voor de Tweede Kamer. Zo krijgen deze kandidaten de ruimte om te vertellen waarom ze voor u de politiek in willen. Wat nemen ze straks mee uit deze regio? De Late Avond is iedere doordeweekse avond te beluisteren vanaf 23.00 uur. Meer informatie op www.delateavond.nl.

Meer nieuws op www.grootvlaardingen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden