Column: ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’


Foto: Regiosport Vlaardingen/Schiedam

Column: ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’

Zet u zich maar schrap: ik ga weer zuurpruimen. Waarover dan? Over de, volgens wethouder Jules Bijl door ambtenaren genomen beslissing om 12.500 euro uit te geven om bij John de Mol op een incourant tijdstip zendtijd te kopen om twee Vlaardingse ‘Helden van Nu’ in beeld te brengen. Het leverde het schamele aantal van 180.000 kijkers op. “We wilden geen heldenstatus inkopen, maar laten zien hoe veelzijdig het werk bij de gemeente Vlaardingen is”, verdedigde Bijl bij Omroep Vlaardingen het over de balk gooien van door u en mij betaald belastinggeld. Nota bene zonder dat hij er aanvankelijk van afwist.

Dan lees ik in dezelfde week, dat het pasjesproof maken van de vuilniscontainers vele tonnen aan dure euro’s heeft gekost. Geld, opgediept uit een kist, die al enige tijd de naam schatkist niet meer waard is, omdat er toch al haast geen eurocent meer in zit. En bovendien, behalve bij mij in de buurt, krakkemikkig werkt en op sommige plekken zelfs met een OV-pas te openen is.

Wedden, dat de social media weer uit hun voegen zijn gebarsten en de ene na de andere sneer via de diverse Vlaardingse sites, om een azijndouche te voorkomen zal ik de ergste niet bij naam noemen, ingeslingerd worden. En eerlijk gezegd, zijn zure opmerkingen dan ditmaal op zijn plaats. Wie besteedt er nou zoveel geld aan een Helden-niemendalletje? En dat na een jaar waarin de Argos-mobiel sneuvelde en er geen geld was om Winterterras, dat later door het virus vast over de kling gejaagd zou zijn, op herhaling te laten gaan.

Dan toch weer even terug naar dat Helden-van-Nu. Die zag ik ook bij Jinek: politievoorman Jan Struijs (’Waar ik leerde schaatsen? In Vlaardingen op de Vaart’) en Joke (jawel onze ‘Orgel Joke’) Meijer. Twee stadsgenoten aan één tafel. Met meer dan 1 miljoen kijkers. Het leverde geen vragen op uit de gemeenteraad. Die twee zetten ons stadje aan de Nieuwe Maas én het Scheur voorbeeldig in de etalage. Zonder dat de wethouder daarvoor een fikse donatie hoefde over te maken.

‘Als je begrijpt wat ik bedoel’, citeer ik dan maar de wijze heer Olivier B. Bommel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden