Blik gericht op het snel openen van de terrassen


<p class="Kop20" pstyle="Kop20">Steun van trouwe bezoekers</p><p>Vlaardinger Junior Flynn, eigenaar van diverse horecaondernemingen in de haringstad, was na de eerst lockdown blij dat hij zijn zaken weer open kon doen. En dat werd gevierd met de komst van nachtburgemeester Leo Ydo. Helaas was die blijdschap maar van korte duur en moest hij bij de tweede lockdown opnieuw de deuren sluiten, maar hij kreeg steun van zijn trouwe bezoekers met crowdfundings-acties. Foto: Peter Spek</p>

Steun van trouwe bezoekers

Vlaardinger Junior Flynn, eigenaar van diverse horecaondernemingen in de haringstad, was na de eerst lockdown blij dat hij zijn zaken weer open kon doen. En dat werd gevierd met de komst van nachtburgemeester Leo Ydo. Helaas was die blijdschap maar van korte duur en moest hij bij de tweede lockdown opnieuw de deuren sluiten, maar hij kreeg steun van zijn trouwe bezoekers met crowdfundings-acties. Foto: Peter Spek

(Foto:)

Blik gericht op het snel openen van de terrassen

De cafés in het centrum van de stad zien er troosteloos leeg uit. De tafels en stoelen van de terrassen staan opgestapeld in afwachting van betere tijden. Wanneer breken die betere tijden aan is de grote vraag bij de bezoekers die graag een pilsje willen drinken of een hapje willen eten, maar bestaan de horecaondernemingen dan nog?

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - Om daar zeker van te zijn, zijn diverse Vlaardingers crowdfundings-acties begonnen om er maar voor te zorgen, dat straks dat pilsje nog in het favoriete café gedronken kan worden. Na succesvolle acties voor Proeflokaal De Kast op de Hoogstraat en Gastrobar Van Dalen op de Westhavenkade, namen bezoekers van de horecaondernemingen van Vlaardinger Junior Flynn ook het heft in handen om geld in te zamelen om de in zwaar weer verkerende horecaondernemingen te steunen. “Ik ben blij met deze acties”, zegt Junior Flynn, onder andere eigenaar van tapperij de Molm, D’Oude Stoep, eetcafé Stam, restaurant Flynn en The Irish Pub.

Succesvolle crowdfundings-acties voor horecaondernemingen

“Maar het geeft wel een dubbel gevoel. Ik ben een ondernemer die de problemen graag zelf wil oplossen, maar ik ben blij met de steun en natuurlijk de donaties. Het geeft aan dat de bezoekers van mijn horecaondernemingen trouwe klanten zijn en graag zien, als de tijden weer beter worden, dat zij weer binnen kunnen stappen en niet voor een gesloten deur staan.” Inmiddels is de teller opgelopen tot een bedrag rond de tienduizend euro. “Super leuk natuurlijk, maar wij zitten daarnaast niet stil. Ik probeer een beetje omzet te generen met het bezorgen van maaltijden. Dat zorgt nog voor wat reuring in onze onderneming en blijf ik met mijn zaken zichtbaar in de stad”, zegt Junior Flynn. Wanneer de deuren weer opengaan, zal het niet zijn op de manier waarop men dat gewend was. “Die anderhalvemeter zal voorlopig nog wel gehandhaafd blijven, maar ik hoop dat straks de temperatuur gaat oplopen en de terrassen open kunnen, dat zou ons geweldig kunnen helpen om de financiële klappen van de afgelopen maanden een beetje goed te maken.”

Stil centrum

Het was afgelopen weekend een onwezenlijke situatie in het centrum van de stad. Een stil en leeg centrum bij het ingaan van de avondklok, waar het anders bruist van de activiteiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden