‘Om het watergevoel weer een beetje terug te krijgen’


<p>Karin Stein (links) en Stella van Droffelaar van ZVVS waren er als de kippen bij om na vijf weken zonder zwemtraining in het buitenbad van het zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn te duiken.</p>

Karin Stein (links) en Stella van Droffelaar van ZVVS waren er als de kippen bij om na vijf weken zonder zwemtraining in het buitenbad van het zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn te duiken.

(Foto: )

‘Om het watergevoel weer een beetje terug te krijgen’

Het is nog maar de vraag of de veld- en zaalcompetities dit sportseizoen nog worden uitgespeeld met de verscherpte maatregelen rond de coronacrisis. De ingestelde avondklok heeft ook veel impact op de trainingen van de sporters in de avonduren. Elke avond tot 10 februari moeten zij om 21:00 uur verplicht binnen zijn.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - Na de zaalkorfbalcompetitie, liet ook de handbalbond weten haar leden voor een competitieduel niet meer de zaal in te sturen. Ook voor de voetballers is de situatie nog zeer onzeker. 

De KNVB heeft voorlopig het plan, om de competitie te hervatten op 10 en 11 april, maar kijkt ook al meteen naar alternatieven als dat niet gaat lukken. 

Kunnen de meeste sporters hun sport in een aangepast vorm nog beoefenen, de zwemmers zijn helemaal verstoten van trainingen nu de zwembaden al enige tijd dicht zijn en de temperatuur van het buitenwater niet erg aangenaam is om in te duiken. 

Daarom was de belangstelling afgelopen weekend erg groot, toen het buitenbad van het zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn werd geopend. Karin Stein en Stella van Droffelaar van de zwemclub ZVVS, waren er als de kippen bij om een plaatsje te reserveren. 

“Het was gewoon leuk om het watergevoel weer een beetje terug te krijgen”, zegt Karin Stein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden