‘Geheim’ onthuld: Westwijkhal gaat eerder plat dan gepland


<p>Nog even en dat gaat deze een halve eeuw oude Sporthal Westwijk, die pas jaren na de opening zijn naam kreeg, tegen de vlakte. (DPG)</p>

Nog even en dat gaat deze een halve eeuw oude Sporthal Westwijk, die pas jaren na de opening zijn naam kreeg, tegen de vlakte. (DPG)

(Foto: )

‘Geheim’ onthuld: Westwijkhal gaat eerder plat dan gepland

Het persbericht over de bouw van 179 woningen op de locatie waar nu de Westwijkhallen staan, heeft het ‘stadsgeheim’ over de stand van zaken rond de bouw van de sporthal aan de Claudius Civilislaan onthuld: de hallen aan de Floris de Vijfdelaan gaan eerder tegen de grond dan gepland en maakt SC Twist komend zaalseizoen min of meer dakloos.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN – Al drie jaar wachten het College Vos en SC Twist op de start van de bouw van de Zuidwijk-sporthal. De school levert daarvoor twee sportzalen in. De korf- en handballers krijgen een aan het eigen clubgebouw gekoppelde hal. 

Omdat het budget al eerder verhoogd moest worden leek, nu de aanbesteding van de bouw nog steeds niet is gepubliceerd, een nieuwe verhoging van de bouwkosten en daarmee de vraag om extra krediet aan de gemeenteraad voor de hand te liggen.

Sloop

Het persbericht van bouwwethouder Ivana Somers maakt, met de opmerking, dat de sporthallen dit jaar gesloopt worden, duidelijk wat er echt aan de hand is. Daarmee reed ze collega, sportwethouder Bart Bikkers in de wielen. Die bracht de aanstaande gebruikers van de Zuidwijkhal dinsdag 12 januari al op de hoogte. 

Zijn verhaal werd ongetwijfeld afgesloten met ‘Amen’ (het zij zo, red.), gevolgd door de opdracht de lippen stijf op elkaar te houden: “Embargo tot aan het B&W-overleg op dinsdag 26 januari.”

Drankjes en hapjes

Voor wie een beetje weet hoe de ambtelijk hazen lopen, was na dat persbericht één plus één twee: Twist hoeft er niet op te rekenen dat het nóg een seizoen in de Westwijkhal overwintert. 

Met voor de korf- en handballers wel de plus, dat het in de nu kantineloze Westwijkhal niet zelf voor drankjes en hapjes hoeft te zorgen. Het is de enige prettige bijkomstigheid.

Nieuwbouw

Hoewel niemand dat afgelopen weekend kon, wilde of durfde te bevestigen heeft het er alle schijn van, dat Twist met de hoogste teams in sporthal Holy, de enige hal met een tribune, gaat spelen. De lagere teams kunnen eventueel overwinteren in de Erasmushal op Plein West.

De halve eeuw oude Westwijkhal heeft zijn tijd erop zitten. Vandaar dat werd ingezet op nieuwbouw elders in de wijk. De sloop zou ruimte vrijmaken voor een upgrade van het gebied door woningbouw en meer groen. 

Voor de bouw van de nieuwe hallen werden vijf jaar geleden al plannen gemaakt. Ze zouden begin 2019 klaar zijn. Alleen de Erasmushal is inmiddels opgeleverd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden