Is Vlaardings toernooi alternatief competitie?


<p>Ook de jeugd zou, zoals de in 2019 nog B-jeugd van DVO&#39;32 en VFC, weer om het Vlaardings kampioenscha[p kunnen strijden. (foto: DPG)</p>

Ook de jeugd zou, zoals de in 2019 nog B-jeugd van DVO'32 en VFC, weer om het Vlaardings kampioenscha[p kunnen strijden. (foto: DPG)

(Foto: )

Is Vlaardings toernooi alternatief competitie?

Het is hoogst onzeker of het toernooi om het Vlaardings voetbalkampioenschap dit jaar zijn 48e editie beleeft en DVO’32 de in 2019 verworven titel kan verdedigen. Het zou het tweede achtereenvolgende jaar zijn, dat er een streep wordt gehaald door de populaire titelstrijd.

Door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN - Volgens wedstrijdsecretaris Pleun Onderdelinden wacht de toernooicommissie de ontwikkelingen af. “Misschien tegen beter weten in hopen we toch dat de competitie hervat wordt.” 

Mocht dat het geval zijn (daarover beslist de KNVB uiterlijk 9 februari) blijft de vraag in welke vorm het seizoen wordt afgemaakt en of dat ruimte biedt om toernooi-voetbal in te passen. Intussen wordt al wel gezocht naar en gesproken over een alternatief. 

“Maar alles wat we bedenken is afhankelijk van het al dan niet uitspelen van de competitie”, maakt DVO’32-voorzitter Kees Zegers een voorbehoud. Het idee is om met de acht Vlaardingse standaard-elftallen een hele competitie te spelen. “De nummer één is dan Vlaardings kampioen.” 

Daarvoor is alleen ruimte indien de KNVB besluit het seizoen niet af te maken. “Dan is dat toernooi binnen de nog beschikbare weken te doen en komen die gasten toch nog aan voetbal toe.” 

Uit reacties van clubs, die net als DVO’32 meepraten over de uitwerking van het Vlaardings Sportakkoord krijgt Zegers de indruk, dat het alternatief in goede aarde valt. Ook de jeugdtoernooien, georganiseerd door Victoria’04, DVO’32, VFC en CWO, zouden op deze manier ingevuld kunnen worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden