Lenie Blaauw maakt al 40 jaar radio


<p>Lenie Blaauw doet het radiowerk nog steeds met plezier vooral de dankbaarheid van de luisteraars doet haar goed.&nbsp;</p>

Lenie Blaauw doet het radiowerk nog steeds met plezier vooral de dankbaarheid van de luisteraars doet haar goed. 

(Foto: Peter Spek )

Lenie Blaauw maakt al 40 jaar radio

Deze maand is het precies veertig jaar geleden, dat Lenie Blaauw achter de microfoon kroop van de Ziekenomroep van het toenmalige Holy Ziekenhuis. De kranige 84-jarige Vlaardingse is niet meer achter die microfoon vandaan gekomen en maakt tot op de dag van vandaag nog diverse muziekprogramma’s.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - “De tijden zijn in die veertig jaar wel veranderd”, zegt Lenie Blaauw, die door een vriendin veertig jaar geleden opmerkzaam werd gemaakt op een vacature bij de Ziekenomroep.

Auditie

“Ik heb toen auditie moeten doen met een aankondigingen in drie talen. En dat deed ik waarschijnlijk zo goed, dat ik direct werd aangenomen”, blikt Lenie Blaauw terug op het begin van haar radio carrière. 

De studio van de Ziekenomroep van het Holy Ziekenhuis zat in die beginperiode in het zusterhuis.

Vrolijkheid

“Ik heb daar hele prettige herinneringen aan met het maken van mooie muziekprogramma’s voor de Vlaardingers die waren opgenomen in het ziekenhuis. Ik probeerde met die wekelijkse programma’s wat vrolijkheid bij de patiënten te brengen op de ziekenzaal.”

Bij de sloop van het Holy-Ziekenhuis zijn wij als omroep verhuisd naar een studio in Drieën-Huysen en ging ik programma’s maken voor een andere doelgroep, de mensen in de verzorgingstehuizen Drieën-Huysen, Vaartland, De Meerpaal en het Zonnehuis en de Ziekenomroep veranderde in Plus-Radio. In het nieuwe ziekenhuis in Schiedam waren wij niet meer te beluisteren en dat vind ik nog steeds jammer”

Verzoekplaatje

Voor de verzorgingstehuizen maakt Lenie Blaauw al weer vele jaren een programma met klassieke- en geestelijke muziek. “Ik stel zelf het muziekprogramma samen, waarbij ik er van vanuit ga, dat mijn luisteraars dat ook mooi vinden. 

“Ik krijg daar veel dankbaarheid van terug en dat maakt het maken van die programma’s zo mooi”, zegt Lenie Blaauw, die het maken van live-uitzendingen vanaf een locatie wel het leukste is om te doen.

Gewaardeerd

“Met de feestdagen, zoals met Kerstmis en Pasen worden er live muziekprogramma uitgezonden vanuit de hal van het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel. 

“Dan kunnen familie en vrienden een verzoekplaatje indienen en dat wordt erg gewaardeerd.”

Hoogtepunt

Een hoogtepunt voor Lenie Blaauw waren ook de uitzendingen van de uitreiking van de Geuzenpenning in de Grote Kerk op de Markt. “Ik heb alle uitreikingen verslagen en veel leden van het Koninklijk Huis en andere hoogwaardigheidsbekleders van dichtbij mogen meemaken.”

Voor haar inzet als vrijwilligster bij de radio in de afgelopen veertig jaar ontving Lenie Blaauw vorige week uit handen van wethouder Jacky Silos de Vlaardingse haringspeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden