85.000 euro voor corona-onderzoek in Franciscus Vlietland


Foto: pr

85.000 euro voor corona-onderzoek in Franciscus Vlietland

Indorama Ventures Europe heeft een donatie geschonken ter waarde van €85.000,- aan het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Vorige week is de cheque overhandigd door Sunil  Baldi, Regional Corporate CFO - Europe for Indorama Ventures, aan bestuursvoorzitter  Marjolein Tasche en longarts Hans in ’t Veen.  Met deze donatie wordt een tweetal onderzoeken ondersteund, die beiden gerelateerd zijn aan  het coronavirus.  

Vlaardingen / Schiedam - Franciscus onderzoekt samen met het LUMC of het coronavirus in de uitademingslucht te bepalen, of beter gezegd ‘te ruiken’ is. De elektronische neus (eNose) werd al toegepast bij onderzoek naar astma, COPD en zelfs longkanker en nu dan ook voor het opsporen van het coronavirus.  

De samenstelling van stoffen in uitgeademde lucht van zieke mensen is anders dan van  gezonde mensen. De eNose ruikt het patroon van deze stofjes, overigens zonder precies de  moleculen te weten: net zoals wij bijvoorbeeld chocolade of koffie kunnen ruiken. In  tegenstelling tot onze menselijke neus kan de eNose ziektes wel ruiken. Dit onderzoek  ontvangt een donatie van € 25.000, --.  

Bij de behandeling van coronapatiënten merken de longartsen dat het toedienen van extra zuurstof met de Optiflow positief effect heeft op het ziekteproces van de patiënten. Op dit  moment wordt nader onderzocht of dit ook wetenschappelijk aangetoond kan worden. 

In de praktijk merkt Franciscus dat sommige patiënten door de Optiflow langer op de  verpleegafdeling kunnen blijven en niet overgeplaatst hoeven te worden naar de Intensive  Care. Dit heeft positieve effecten voor patiënten in de herstelperiode. Dit onderzoek ontvangt  een donatie van €60.000, --.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden