Kort nieuws en de online krant


Foto:

Kort nieuws en de online krant

Weer meer programma’s

VLAARDINGEN - Na overleg met de medewerkers heeft het bestuur van Omroep Vlaardingen besloten om programmamakers onder strikte voorwaarden toch hun radioprogramma in de studio te laten maken en uit te zenden. In de afgelopen weken was alleen het nieuwsprogramma Vlaardingen Vandaag te beluisteren en verder werd de zendtijd gevuld met non-stop muziek. Medewerkers die niet naar de studio op de Hoogstraat kunnen of willen komen, gaat het bestuur optimaal technisch faciliteren om thuis de opnames te maken.

Iets terug doen voor leden

VLAARDINGEN - Olaf Hanno, directeur van het sportcentrum Vlaardingen en Polderpoort, is erg blij dat veel leden, ondanks dat de sportscholen gesloten zijn, toch hun contributie blijven door betalen. “Dat geeft ons enorm veel positieve energie om toch door te gaan. Door deze steun hopen wij de leden na de lockdown gewoon weer te kunnen ontvangen in onze nieuw ingerichte sportscholen. Als dank stellen wij voor dat onze leden onze mountainbikes ter beschikking krijgen, ook kan er gebruik gemaakt worden van de tennisbanen op het sportcentrum Polderpoort”, zegt Olaf Hanno.

Starterslening verruimd

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen heeft de bestaande starterslening verruimd. Is het inkomen te laag voor Vlaardingers om een eerste woning te kopen en is men niet ouder dan 35 jaar, dan kan er een starterslening aangevraagd worden. Met de starterslening wordt de hypotheek van een aan te kopen woning aangevuld. De gemeente heeft de mogelijkheden tot het aangaan van die starterslening nu verruimd. De maximale aankoopsom van een woning is verhoogd naar € 225.000,-. Ook is de regel maatschappelijke binding verruimd. Dat wil zeggen dat als men een starterslening wil aangaan in Vlaardingen de aspirant-koper de afgelopen tien jaar minimaal zes jaar in Vlaardingen gewoond moet hebben óf het afgelopen jaar in Vlaardingen moet hebben gewoond. Met deze nieuwe regeling wil de gemeente Vlaardingen het eigen woningbezit van jongeren in de haringstad stimuleren. Kijk ook op de pagina met informatie over de starterslening van de gemeente Vlaardingen.

Podcast in beeld bij BBC

VLAARDINGEN - De podcast die Vlaardinger Rik Bouman samen met Elmar Hemler maakte van de De Gijzeling Op De Noordzee, krijgt een geweldige spin-off. “Een prijswinnende BBC documentairemaker heeft ons benaderd en wil van ons verhaal over Sealand een documentaire maken voor de Engelse omroep. Dat is natuurlijk fantastisch. Hoe hij dat precies gaat doen is nog niet helemaal duidelijk en of wij ook aan het woord of in beeld komen weet ik nog niet, maar het wel een bevestiging dat onze podcast aanslaat”, aldus Rik Bouman. Inmiddels heeft het verhaal over moord, gijzeling, spionage en staatsgrepen op Sealand al duizenden luisteraars opgeleverd en staat inmiddels op een tiende plaats van de best beluisterde podcasts in Nederland. Niet zo verwonderlijk omdat Rik Bouman en Elmar Hemler bekende en minder bekende Nederlanders hebben opgezocht om achter de waarheid van het verhaal te komen. De podcast is te beluisteren via de-gijzeling-op-de-noordzee.captivate.fm.

Lees hier de online krant

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden