Broekpolder is in trek maar dat heeft ook zijn keerzijde


<p>De Broekpolder is vooral in het weekend in trek bij dagjesmensen, maar ondanks dat de auto te gast is op de Watersportweg wordt er geen rekening gehouden met fietsers en wandelaars. Foto: Peter Spek</p>

De Broekpolder is vooral in het weekend in trek bij dagjesmensen, maar ondanks dat de auto te gast is op de Watersportweg wordt er geen rekening gehouden met fietsers en wandelaars. Foto: Peter Spek

(Foto: )

Broekpolder is in trek maar dat heeft ook zijn keerzijde

Vlaardinger Tom de Koning ziet met vreugde de belangstelling voor de Broekpolder. “Het recreatiegebied is vooral in het weekend een graag geziene plek voor gezinnen om de problemen rond het coronavirus even te vergeten”, zegt Tom de Koning, maar het heeft ook een vervelende keerzijde.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN - “Vooropgesteld, ik ben erg blij met de belangstelling voor de Broekpolder. Dit gebied zorgt voor een positieve uitstraling voor onze stad en dat hebben wij erg hard nodig. Maar als ik zie hoe druk het is in deze coronatijd, dan houd ik mijn hart vast en is het wachten op een ongeluk. 

“Zoals het toegangsbord al aangeeft zijn auto’s te gast op de Watersportweg, maar daar wordt door de bezoekende automobilisten geen rekening mee gehouden. Auto’s worden gewoon langs de kant gezet, parkeerders die weg willen rijden en op de weg proberen te keren, zorgen voor gevaarlijke situaties. 

“Neem daarbij de automobilisten die naar de golfclub Broekpolder willen of naar een van de watersportverenigingen, zorgen er voor dat fietsers en wandelaars het lastig hebben. Het is soms een complete chaos. Ik moet er niet aan denken als hulpdiensten hier langs moeten. Het kan toch niet veel moeite kosten, met deze wetenschap, om verkeersregelaars in te zetten of om handhavers te sturen”, zegt Tom de Koning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden