Sneeuw op komst in Vlaardingen


Winter in Vlaardingen in 2016. Foto: Bert Lutjeboer
Winter in Vlaardingen in 2016. Foto: Bert Lutjeboer (Foto: )

Sneeuw op komst in Vlaardingen

Morgen gaat het sneeuwen in Vlaardingen! Volgens Weeronline is er negentig procent kans dat de sneeuw blijft liggen voor een dag. 

Vlaardingen - Het kwik duikt naar verwachting zaterdag, in de loop van de middag en in de avond, net onder nul. Tegelijkertijd breidt een neerslaggebied zich vanuit het westen over het land uit en dat betekent sneeuw! De sneeuw wordt in ons hele land verwacht. Best bijzonder, want de laatste keer dat heel Nederland wit zag, was op 22 januari 2019.

Het kan wel lang duren voordat de neerslag het oosten bereikt, mogelijk pas aan het begin van de nacht. “De kans op een sneeuwdek van meer dan drie centimeter is in het westen nu zestig procent. De kans is negentig procent dat de sneeuw blijft liggen”, meldt Jaco van Wezel van Weeronline. “In het oosten is dertig procent kans op meer dan drie centimeter. In het meest waarschijnlijke scenario valt in grote delen van het land een tot drie centimeter sneeuw. Regionaal valt drie tot vijf centimeter en dan vooral in het zuidwesten en zuiden.”

Wegens drukte in de weekenden roept Gemeente Vlaardingen op om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar het natuurgebied te komen. Er worden dit weekend verkeersregelaars ingezet om mensen die toch met de auto komen zo goed mogelijk te begeleiden. En natuurlijk is het van belang om 1,5 meter afstand te bewaren.

Van korte duur

Helaas is het zondag waarschijnlijk weer uit met de sneeuwpret. Vanuit het westen treedt de dooi langzaam in. Wel kan nog lichte sneeuw en ijsregen (dat zijn kleine hagelkorreltjes) vallen. Let dus goed op als je de weg opgaat. Jaco: “Waarschijnlijk duurt het een tijdje voordat de sneeuw overal is weggesmolten. Daardoor kan het lange tijd glad blijven.”

Vlaardingen Weer

Na het weekend is het voorlopig gedaan met de winter. Mogelijk wordt het in de loop van de week weer 10 graden. Bovendien staat veel regen op het programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden