Linsly Laker: ‘Voor mij is honkbal een lifestyle’


<p>Linsly Laker vertelt Holy&#39;s manschappen in een enthousiast betoog hoe hij over honkbal, training, plezier beleven aan het spelletje en over het vormen van een collectief denkt. </p>

Linsly Laker vertelt Holy's manschappen in een enthousiast betoog hoe hij over honkbal, training, plezier beleven aan het spelletje en over het vormen van een collectief denkt.

(Foto: DPG/gsv )

Linsly Laker: ‘Voor mij is honkbal een lifestyle’

‘Let’s have fun’, drukte Linsly Laker Holy’s honkballers bij de eerste ontmoeting op het hart. “Dat is waar eigenlijk alles om draait”, vult hij aan. “Serieus sporten is prima. maar het blijft ook een hobby. Daar moet je plezier aan beleven.”

Door Gerard S. Verver

Vlaardingen - Voor Laker is honkbal een lifestyle. Vandaar, dat hij in januari graag ja zei tegen Schiedam, waar hij niet alleen de hoofdmacht ging regisseren, maar ook coach was bij de aspiranten. Nu heeft Holy hem gestrikt. Het enthousiasme straalt van hem af. Dat vertaalt zich ook in adviezen. 

“Doe iets meer dan twee keer per week trainen. Ga wat minder uit en wat vroeger slapen. Loop eens wat rondjes hard of doe even aan opdrukken. Het maakt je beter.” 

Ook het collectief komt aan de orde. “Samen win je, samen verlies je. Het is een teamsport. Blijf niet boos. Praat het uit. Geef een schouderklopje.” Eind januari begint Holy in de hal aan de voorbereiding. Linsly Laker gaat er voor. “We maken er een mooi seizoen van”, is de belofte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden