‘Ik mis dit jaar mijn kindertjes zo erg’


<p>Dit jaar geen intocht van Sinterklaas in Vlaardingen. Hij is echter wel in de stad en dit jaar alleen met roetveegpieten, maar hoopt volgend jaar weer met de stoomboot de Oude Haven in te kunnen varen.&nbsp;</p>

Dit jaar geen intocht van Sinterklaas in Vlaardingen. Hij is echter wel in de stad en dit jaar alleen met roetveegpieten, maar hoopt volgend jaar weer met de stoomboot de Oude Haven in te kunnen varen. 

(Foto: Peter Spek )

‘Ik mis dit jaar mijn kindertjes zo erg’

Sinterklaas zit er een beetje somber bij. Mijter af en in zijn werkkleding achter zijn bureau met een computer. “Ik mis mijn kindertjes zo”, zegt de goedheiligman, de Vlaardinger van de week van deze editie, met een trillende stem. 

Door Peter Spek

Vlaardingen - “Het vieren van mijn verjaardag is dit jaar zo anders in deze coronatijd. Ik kan bijna geen bezoekjes bij de kinderen afleggen en cadeautjes laten brengen door mijn Pieten en ook de intocht in Vlaardingen is niet doorgegaan en daar had ik toch weer zo naar uitgekeken. 

“Ik ben stilletjes met mijn hoofdpiet ontvangen door burgemeester Bas Eenhoorn op zijn werkkamer op het stadhuis en daar is een filmpje van gemaakt. Ik hoop dat veel Vlaardingse kinderen dit gezien hebben. Ik ben echt weer in de stad.”

Groot feest

“Ja, beste Vlaardingse jongens en meisjes. Ik ben weer echt in de stad hoor, maar jullie hebben mij nog niet gezien. De coronacrisis was er de oorzaak van dat ik niet met de stoomboot in de Oude Haven kon aankomen en dat vind ik erg jammer.

“” Het is altijd een groot feest om te zien hoe jullie mij verwelkomen in de stad. Vanuit Spanje kijk ik er al het hele jaar naar uit. Jullie staan met je vader of moeder of met oma of opa altijd heel enthousiast op mij te wachten en ik neem mijn beste Pieten mee die ik heb en dat zijn er altijd heel veel. Ook zij willen graag op de stoomboot mee naar Vlaardingen.

Filmpje

“De intocht in de stad maakt mij elk jaar erg blij. Graag schud ik handjes en mijn Pieten zorgen voor de pepernoten. Weten jullie nog, dat ik enkele jaren geleden, door een windvlaag, mijn mijter zag verdwijnen in het water van de Oude Haven.

“Wat een paniek was dat ineens, maar mijn reddingspieten waren er snel bij om de mijter uit het water te halen. Dat vergeet ik nooit meer. Dit jaar dus niet. Erg jammer, maar jullie hebben toch zeker het filmpje gezien dat ik ben ontvangen door de burgemeester, de baas van de stad, de man met die mooie ketting om zijn nek.

Teleurstelling

“Ook voor de organisatiecommissie van het CJV, die er altijd veel werk insteken om van mijn intocht een perfect feest te maken en zij doen dat al jaren heel goed, was het een grote teleurstelling dat de intocht niet doorging. 

“Maar ik ben wel stilletjes nog even de stad ingelopen en ik zag die prachtige Sint en Piet vlaggen wapperen op diverse plaatsen. Dat gaf mij een goed en toch blij gevoel. En ik vergeet jullie natuurlijk niet. Ik heb al veel schoentjes met kleine cadeautjes kunnen vullen, dat hebben jullie gemerkt. En ik heb al heel veel tekeningen en verlanglijstjes gekregen. Maar of ik alle cadeautjes kan brengen, dat weet ik niet.

Vrolijke show

“Wat ik ook mis, is de vrolijke show op het Veerplein. Wat een groot feest is dat altijd. Ik keek daar zo naar uit. Ik zag dan ook veel kinderen op De Loper en op de van Hogendorplaan, waar ik naar toe ging.

“Ook dat moet ik missen. Wat een vreemd jaar is dat toch, ook voor jullie natuurlijk. Ik hoop dat jullie gezond blijven, maar ook je vader en moeder en oma en opa.

Verjaardag

“Het vieren van mijn verjaardag is een feest voor iedereen, maar nu zit ik moederziel alleen achter mijn bureau, starend naar mijn computer. Ja, misschien zoals je vader of moeder, werk ik nu vanuit huis vanuit mijn residentie. En af en toe komt er een Piet langs om te vragen hoe het met mij gaat.

“Ik moet nu weer snel aan het werk om jullie tekeningen te bekijken en de verlanglijstjes door te lopen. Misschien komen wij elkaar nog tegen op het heerlijke avondje bij jullie thuis, maar anders vaar ik volgend jaar weer gewoon luid toeterend de Oude Haven binnen. Ik kijk er al naar uit....”

Pietenpuzzeltocht

Sinterklaas heeft een Pietenpuzzeltocht uitgezet. Door heel Vlaardingen zijn pietenposters opgehangen en ga al die de pietjes zoeken. Op www.sintinvlaardingen.nl staan de spelregels.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden