Vlaardingen-in-Beweging wordt gangmaker bij uitvoering Sportakkoord


<p>Vlaardingen in beweging krijgen, zoals hier op de open dag van Twist op het stadsstrand, is het doel van het Sportakkoord.&nbsp;</p>

Vlaardingen in beweging krijgen, zoals hier op de open dag van Twist op het stadsstrand, is het doel van het Sportakkoord. 

(Foto: DPG/archief)

Vlaardingen-in-Beweging wordt gangmaker bij uitvoering Sportakkoord

Mogelijk wakker geschud door de publiciteit over de door een clubbestuurder vastgestelde ‘oorverdovende stilte’ rond de uitvoering van het door de gemeente en twintig sportclubs plus organisaties afgesloten Sportakkoord heeft wethouder Bart Bikkers alsnog de handschoen zelf opgepakt en Vlaardingen-in-Beweging gevraagd de kar te gaan trekken.

Vlaardingen - Hoewel bij de clubs de indruk leefde, dat de gemeente met initiatieven zou komen, legde de wethouder de bal min of meer bij hen neer en stelde, dat ze de hand maar in eigen boezem moesten steken. 

“Zij hadden de wens om van start te gaan best zelf kunnen ventileren.” Om tegelijk ook te constateren, dat die bestuursleden door corona extra inspanningen moesten leveren om hun club in leven te houden. 

“Het was de bedoeling, dat de gemeente met initiatieven zou komen om de clubs aan het werk te zetten”, oordeelde DVO’32-voorzitter Kees Zegers onlangs, “Nu moeten wij maar bij de gemeente aankloppen en vragen wat ze willen.”

Dat laatste hoeft niet meer nu Vlaardingen-in-Beweging gevraagd is als gangmaker te fungeren. “We zijn blij deze rol te mogen pakken”, reageert directeur Marvin Visser. 

“Natuurlijk, het is een project van ons allemaal. Maar als iedereen ervan is, blijkt niemand ervan. Dan gaat iedereen, en ik kan dat wel een beetje begrijpen, naar elkaar zitten kijken. Ik denk, dat wij als enige van het gezelschap prima in staat zijn het voortouw te nemen. Het is ons dagelijks werk. We gaan aan de slag.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden