<p>Elvin Englentina kan met passie over honkbal vertellen en van het spelletje genieten. &quot;Maar dit seizoen door de virus-belemmmingen even niet.&quot; (foto: DPG/gsv) </p>

Elvin Englentina kan met passie over honkbal vertellen en van het spelletje genieten. "Maar dit seizoen door de virus-belemmmingen even niet." (foto: DPG/gsv)

(Foto: )

Elvin Englentina blijft nog een jaar bij Holy

VLAARDINGEN – “Een verloren seizoen”, noemt Elvin Englentina zijn eerste jaar als trainer/coach van Holy’s honkballers. “Ze begonnen de trainingen met veel inzet. Dat ebde tijdens de eerste lockdown weg. Ze vulden hun weekenden anders in en sommigen vonden dat wel prettig. Het doofde het vuur een beetje.” De competitie startte wel, maar het werd,, zoals hij het noemt, “een verlengde oefencampagne”.

Dat het louter nederlagen opleverde maakt hem geen teleurgesteld man. “Aan kwaliteit mankeert het niet. Als je dat koppelt aan de bezieling waarmee ze de voorbereiding startten, moet deze groep zich in de eerste klas kunnen redden en handhaven.” Het gaf hem de drive om er nog een Vlaardings seizoen aan te plakken. “Dit jaar telt niet. Daarom wil ik verder en meemaken waar ze echt toe in staat zijn.” Wel in de hoop, dat de pitchersstaf breder wordt. “Pitchen is een essentieel onderdeel van het spelletje. We zijn nu onderbemand en binnen onze netwerken op zoek naar aanvulling.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden