<p>Cinthya de Vaal, oprichter van Blink, in samenwerking en communicatie tijdens het ophangen van de haring met het logo van haar organisatie.</p>

Cinthya de Vaal, oprichter van Blink, in samenwerking en communicatie tijdens het ophangen van de haring met het logo van haar organisatie.

(Foto: )

Bondgenootschap Basisvaardigheden heeft zes partners erbij!

Zes organisaties hebben, geheel conform de coronamaatregelen, hun handtekening geplaatst onder het Bondgenootschap Basisvaardigheden. Naast het ondertekenen van het Bondgenootschap, hebben de nieuwe organisaties ook een haring met het logo aan de school haringen toegevoegd in de Bibliotheek de Plataan. 

In het Bondgenootschap verklaren de ondertekenaars het belangrijk te vinden dat alle mensen in Vlaardingen voldoende basisvaardigheden beheersen. Dus dat zij kunnen spreken, luisteren, lezen en schrijven in de Nederlandse taal, maar ook dat zij kunnen rekenen en om kunnen gaan met de computer. 

Wat zijn basisvaardigheden

Basisvaardigheden zijn nodig om mee te kunnen draaien in de maatschappij, niet alleen om bijvoorbeeld uit de schulden te blijven, maar ook de alledaagse dingen zoals een OV-Chipkaart opladen. In Vlaardingen zijn er 15.000 mensen die deze vaardigheden onvoldoende bezitten. 

De ondertekenaars van het Bondgenootschap werken samen en zetten dit onderwerp op de agenda. Ze werken niet alleen aan de aanpak van lage basisvaardigheden, maar ook aan vroeg-signalering én preventie. 

Nieuwe bondgenoten

De organisaties die bondgenoot zijn geworden zijn: Beweeg- en Gezondheidscentrum Vlaardingen; Fernhout Fysiotherapie; Logopediepraktijk Spreek!; Blink, in samenwerking en communicatie; Apotheek Copenhaege; en Fysiotherapie Westdijk. Samen met 35 andere organisaties willen ze het verschil maken en strijden voor meer zelfredzaamheid in de samenleving. 

Ook een partner worden?

Is jouw organisatie nog niet bij het Bondgenootschap aangesloten? Of heb je er vragen over? Neem contact op met Agnieszka van Maren, Coördinator Basisvaardigheden via b@bibliotheekvlaardingen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden