Foto:

In de spotlight deze week: Jonge kater Porto

Wat een knap ventje, deze jonge kater van ongeveer een jaar oud. Hij is gevonden op een galerij op 2 hoog van een flat en niemand wist waar hij vandaan kwam, heel vreemd. We hebben hem Porto genoemd en gaan op zoek naar een nieuw baasje voor hem.

Vlaardingen - Het is een onzeker katertje, die graag met je in contact komt als je daar zelf even de tijd voor neemt, maar dat ook best wel spannend vindt. Je moet een beetje moeite doen om zijn vertrouwen te winnen. Het lijkt erop dat hij zich niet altijd een houding weet te geven en dan kan hij plotseling omslaan en blazen en uithalen. Ook raakt hij in paniek bij de dierenarts. Zijn toekomstige baasjes hebben ervaring met katten, en knappen niet af op zijn soms onvoorspelbare gedrag.
Porto zoekt een rustig huishouden zonder kleine kinderen. Een vriendelijke rustige stabiele maar ook speelse kat in huis kan hem vast helpen wat zekerder te worden. Hij toont namelijk vriendelijk interesse in een lieve poes die bij hem in hetzelfde verblijf rondloopt. Omdat hij helemaal niet zo’n held is denken we dat hij prima veilig als binnenkat kan wonen. Wel wil hij dan graag veel ruimte en veel speelmogelijkheden. Denk je dat je Porto een heel fijn thuis kunt bieden? Dan komen we graag in contact met je.

KENNISMAKEN EN ADOPTIE: We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens incl telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl
Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via https://www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierenopvangcentrum-vlaardingen/tarieven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden