Foto:

Kort nieuws en de online krant

Bier proeven levert geld op

VLAARDINGEN – De bierproeverij, die het team Lamagaan onder leiding van Henk van Nieuwkerk, organiseerde om geld in te zamelen voor de stichting Roparun, leverde een bedrag op van 1178 euro. Het geld gaat in de kas voor de Roparun van volgend jaar van het Vlaardingse team. Voor de bierproeverij was een leuk bierpakketje gemaakt met een biertje van de Koperen Kat, Eiber, De Gele Kanarie en Vulcaan bier. Naast deze biertjes zaten er ook nog een paar snacks in voor tijdens de avond. Gedurende de bierproeverij was er een pubquiz met verschillende rondes, die werden afgewisseld met muziek van de band Anyways. In totaal deden er zestig deelnemers mee aan deze bierproeverij.

Nog net drie records

VLAARDINGEN – Nog net voor de aangescherpte coronamaatregelen vestigde Fortuna-atleet Cas van der Genugten nog een nieuw clubrecord. De jeugdige atleet deed dat op de vijfkamp met een totaal van 1797 punten. Ook bij het gewichtwerpen en het kogelslingeren ging hij de boeken in met een nieuw clubrecord. Bij het gewichtwerpen kwam hij tot een afstand van 8.92 meter en bij het kogelslingeren tot 26.69 meter. Sinds enige tijd volgt junior Cas van der Genugten de gewichtstrainingen bij de senioren en dat werp nu al zijn vruchten af.

Hellingdagen afgelast

VLAARDINGEN - De hellingdagen bij de watersportclub Buitenlust aan de Vlaardingse Vaart gaan op 31 oktober niet door. De boten blijven, volgens voorzitter Wim Roeling, voorlopig in het water liggen. De hellingdagen zijn bedoeld om de leden in de wintermaanden de gelegenheid te geven onderhoud aan de boot uit te voeren. Vorig weekend, dus net op tijd, werden de hellingdagen bij de watersportclub De Kulk met succes uitgevoerd.

Nieuw alarmnummer

VLAARDINGEN - De brandweer heeft een nieuw landelijk telefoonnummer voor niet-spoedeisendemeldingen: het nummer is 0900-0904. Is de brandweer nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie, dan is dit nummer bruikbaar.

Voedselbank meer tijd

VLAARDINGEN – De voedselbank krijgt toch meer tijd om naar een nieuwe locatie te zoeken. Vorige week ontstond er nogal wat paniek, toen bleek dat de gemeente Vlaardingen niet mee wilde werken aan een verhuizing van de voedselbank naar een pand in de Taanderijstraat. Door een wijziging van het aanleveren van producten door de voedselbank Rotterdam, die de pakketten nu klant-en-klaar aflevert in Vlaardingen, gaat dat in de toekomst veranderen. De producten worden dan in bulk aangeleverd en dat kan niet in het huidige pand in de Van Baerlestraat. Deze supermarktfunctie vraagt om meer ruimte. Wethouder Bart de Leede liet echter weten, dat er nog 14 maanden de tijd is om naar een pand te zoeken. De Taanderijstraat is niet geschikt om als supermarkt te fungeren. Leo van Houwelingen, voorzitter van de voedselbank, dreigde de handdoek in de ring te gooien als er niet snel een oplossing voor het probleem werd gevonden, maar die dreiging is nu van tafel.

Lees HIER de online krant

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden