<p>Gerrit Brinkman ziet in het realiseren van een Knarrenhof de woonvorm voor de toekomst voor 50plussers.</p><p>Naast Vlaardingen en Schiedam heeft hij nu ook zijn blik gericht op Maassluis. Foto: Peter Spek</p>

Gerrit Brinkman ziet in het realiseren van een Knarrenhof de woonvorm voor de toekomst voor 50plussers.

Naast Vlaardingen en Schiedam heeft hij nu ook zijn blik gericht op Maassluis. Foto: Peter Spek

(Foto: )

Zoektocht naar bouwlocatie voor Knarrenhof begonnen

De zoektocht naar een bouwlocatie voor een Knarrenhof in deze regio is begonnen. “Inmiddels hebben zo’n 20 paren en 30 alleenstaanden zich enthousiast getoond door zich in te schrijven bij Knarrenhof Waterweg als belangstellende”, zegt Gerrit Brinkman, samen met Dinah Heinsbroek de initiatiefnemers voor deze woonvorm.

door Peter Spek

VLAARDINGEN - “Zorgzame stadssenioren in een droomwoonproject”, is het motto van de initiatiefnemers. Een oproep in deze krant van een paar maanden geleden leverde veel reacties op en inmiddels is er een woonvisie geschreven. “Een visie”, zegt Gerrit Brinkman. “Met zelfstandige huur- en koopwoningen, waarin de verbinding tussen mensen centraal staat, zoals wij dat kennen van de vroegere hofjes, die in de stad werden gebouwd. De bedoeling is dat zowel echtparen als alleenstaanden van 50plus zich daarin thuis voelen, elkaar inspireren en omzien naar elkaar. Deze sociale manier van denken zien zij graag gerealiseerd in een duurzame omgeving met maximaal 30 woningen. Waarin met respect ruimte is voor zowel diversiteit als eigenheid. Met uiteraard veel privacy, maar waar binnen ook ruimte is om in saamhorigheid activiteiten te ondernemen”, zegt Gerrit Brinkman met overtuiging. Info: knarrenhofwaterweg@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden