<p>Vorig jaar won de Yets Foundation uit Vlaardingen het grootste deel van het prijzengeld voor de ondersteuning van kwetsbare jongeren. Anne-Marie staat tweede van rechts.</p>

Vorig jaar won de Yets Foundation uit Vlaardingen het grootste deel van het prijzengeld voor de ondersteuning van kwetsbare jongeren. Anne-Marie staat tweede van rechts.

(Foto: Hester Blankestijn)

Anne-Marie van der Lindenprijs blijft nog eens vijf jaar bestaan

VLAARDINGEN – De Anne-Marie van der Lindenprijs à 25.000 euro per jaar zal nog eens voor vijf jaar voortbestaan. Daartoe heeft voormalig DSW-bestuurder Chris Oomen besloten; hij zet het prijzengeld in uit eigen middelen.

Door Kor Kegel

Juryvoorzitter Anne-Marie van der Linden is verheugd. “De jury en Chris Oomen waren van mening dat de ingediende projecten in de afgelopen vier jaar zeer de moeite waard zijn. Bovendien wordt de prijs in de zorg- en welzijnssector heel waardevol gevonden,” zegt ze.

De prijs werd door Chris Oomen ingesteld bij haar afscheid als directeur zorg en bestuurder van de Frankelandgroep, die vestigingen heeft in Schiedam en Vlaardingen.

Inmiddels is de inschrijvingstermijn weer geopend. Het zou ditmaal de vijfde en laatste keer zijn dat de prijs wordt toegekend, maar in principe wordt de prijs nu nog jaarlijks toegekend tot en met december 2025, wel onder het door de jury gemaakte voorbehoud dat elk jaar opnieuw wordt bezien of er voldoende projecten worden ingediend die een duidelijk maatschappelijk belang laten zien.

Omdat er dit jaar vanwege het coronavirus veel activiteiten geen doorgang konden vinden, heeft de jury voor de afweging gestaan of het op dit moment wel passend zou zijn om organisaties aan te schrijven om ze erop te attenderen dat ze weer nieuwe initiatieven kunnen aanmelden. Wat de doorslag gaf om het toch in dit ‘coronajaar’ te doen is dat de prijs juist in deze moeilijke tijden een flinke steun in de rug kan zijn.

De prijs is bedoeld voor lopende en/of startende projecten en initiatieven in de zorg- en welzijnssector in de regio’s Waterweg-Noord, Delft-Westland en het Oostland. Zowel cure- en care- als welzijnsorganisaties kunnen een project indienen. Het moet gaan om projecten die gebaat zijn bij een extra financiële impuls. Voorwaarde is dat de projecten direct de ‘klant’ direct ten goede komen. Stichting De BuurTvrouw (Schiedam) heeft in 2016 de eerste Anne-Marie van der Lindenprijs gewonnen, in 2017 opgevolgd door Ipse de Bruggen (Zoetermeer), in 2018 JINC (Rotterdam) en in 2019 Yets Foundation (Vlaardingen). Elk jaar waren er drie genomineerden; alle ontvingen ze een deel van het prijzengeld.

Projecten kunnen uiterlijk tot maandag 9 november worden ingediend op www.annemarievanderlindenprijs.nl. In de week van 23 november maakt de jury de genomineerden bekend. De prijsuitreiking is op donderdag 17 december bij Hoppe aan de Nieuwe Haven 103 in Schiedam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden