Foto:

Kort nieuws en de online krant

Aanstormend atletiektalent

VLAARDINGEN – Fortuna-atleet Joris Tammes viel bij de Nederlandse meerkamp kampioenschappen voor junioren net buiten de prijzen, maar zijn nieuwe clubrecord op deze achtkamp met 5879 punten geeft wel aan dat hij een aanstormend atletiek talent is. De Vlaardingse atleet nam het clubrecord over van Loek van Zevenbergen. Niet alleen het clubrecord op de meerkamp nam hij over, ook op de 100 meter snelde hij naar een nieuw record in 11.58 seconden. Verder kwam hij tot een persoonlijk record op het verspringen met 6.10 meter, kogelstoten 13.88 meter, hoogspringen 1.70 meter en op de 100 meter horden snelde hij naar een tijd van 13.67 seconden, goed voor een clubrecord, maar met te veel wind kwam deze prestatie niet in de boeken. Hij maakte het succes compleet met goede prestaties op de discuswerpen(32.03 meter), speerwerpen(37.66 meter) en de afsluitende 1000 meter in 3.00.09 minuten, waarop hij net 14 punten tekort kwam om de bronzen medaille mee naar Vlaardingen te nemen. Kristel van den Berg blijft ook grossieren in clubrecords. Op de 3000 meter liep de Vlaardingse atlete naar een tijd van 9.32.14 minuten, voldoende om haar eigen record uit 2019 met zes seconden te verbeteren.

Hockeyers uit quarantaine

VLAARDINGEN – De mannen van de hockeyclub Pollux hebben een hectische periode achter de rug. Nadat een speler positief was getest op corona moest een groot deel van de ploeg in quarantaine. Pas vorige week donderdag kon de ploeg weer het veld op voor een training, maar dat was wel voldoende om afgelopen zondag bij De IJssel met 1-0 te winnen. Melle de Koning werd de matchwinnaar en ondanks aandringen van de tegenstander wist de Broekpolder ploeg deze voorsprong te verdedigen en bleef op deze manier deze competitie nog ongeslagen. De vrouwen wonnen de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Dordrecht knap met 2-1 en staan achter het ongeslagen Roomburg op de tweede plaats op de ranglijst. De eerste helft verliep rommelig voor de rouwen uit Vlaardingen met veel kansen maar geen doelpunten, terwijl de thuisclub wel het doel wist te vinden. De spanning in de tweede helft was voelbaar en toen Natasja van Straten 1-1 liet aantekenen, was het even voor tijd Laura Speyer die voor de winst zorgde.

Opnieuw verlies Holy

VLAARDINGEN – Ook tegen Onze Gazellen uit Haarlem konden de honkballers van Holy ook niet de eerste punten pakken. De zesde competitiewedstrijd werd met 7-3 verloren en zo blijven de Vlaardingers puntloos onderaan de ranglijst staan. Toch werd het in Haarlem een aantrekkelijke wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Er werd niet uitbundig gescoord in deze ontmoeting. In de vijfde inning kwam de tussenstand op 4-2, waarbij Holy verdedigend goed voor de dag kwam en het Onze Gazellen moeilijk maakte met twee keer4 een mooi dubbelspel. In de zesde inning liep het wat minder bij de Vlaardingers. Nog zonder nullen op het scorebord kwamen de honken vol te staan, normaal een situatie waarin punten gescoord kunnen worden, maar Holy verzuimde dat mede ook door goede keuzes van de verdediging van de tegenpartij. In de gelijkmakende slagbeurt besliste de thuisploeg de wedstrijd met drie punten uit vier honkslagen. Holy scoorde nog één punt en daar bleef het bij.

Lees de online krant HIER

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden