<p>Supermarktmanager Bas Kortleven wijst trots naar de nieuwe winkeltijden van de vestiging in de Westwijk. (Foto: Britt Planken)</p>

Supermarktmanager Bas Kortleven wijst trots naar de nieuwe winkeltijden van de vestiging in de Westwijk. (Foto: Britt Planken)

(Foto: Britt Planken)

Meer gemak voor de consument dankzij ruimere openingstijden

Supermarktmanager Bas Kortleven van Albert Heijn Westwijk zette zich anderhalf jaar in voor de verruiming van de openingstijden op zondag. In vergelijking met andere gemeentes binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bleef Vlaardingen op dat gebied namelijk achter.

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - Vroeg of laat zou ook Vlaardingen de openingstijden verruimen, dat wisten Bas Kortleven en zijn collega's zeker. Dus hielden ze vol. Uiteindelijk kwam het laatste zetje uit onverwachte hoek; door de coronamaatregelen werd spreiding van de winkeldrukte een noodzaak. "Mensen gingen vooral op zondag hamsteren, dus er moest echt iets gebeuren", verklaart Kortleven. Er kwam een tijdelijke noodverordening waardoor winkels op zondagen drie uur eerder en twee uur langer open mochten. De drie Vlaardingse vestigingen van Albert Heijn benutte die kans volledig. Kortleven: "Bij Albert Heijn is ons motto: wij zijn er altijd en overal voor je. De huidige maatschappij vraagt om gemak en er zijn veel mensen die geen '8 tot 5 dagen' draaien. Als een van de grootste winkelketens van Nederland zien we het als onze verantwoordelijkheid om daar het voorbeeld in te geven." Na het succes van de noodverordening werden de openingstijden begin juli door de gemeenteraad officieel verruimd. Sindsdien is de piek in zijn supermarkt tussen 16 en 18 uur volgens Kortleven compleet verdwenen. "De vroege uurtjes zijn een succes. Zelf was ik sceptisch over het laatste uur, maar ook dat gaat heel goed." Dankzij de nieuwe Winkeltijden Verordening werden alleen bij de Vlaardingse Albert Heijn vestigingen al tientallen nieuwe medewerkers aangenomen. Kortleven en zijn collega's zijn tevreden: "Eindelijk gaan we mee in de openingstijden van omliggende gemeentes. We hopen dat meer Vlaardingse ondernemers het aandurven om samen met ons langer en vaker open te zijn, zodat we met elkaar de levendigheid in de winkelcentra vergroten!"

De Vlaardingse winkels van Albert Heijn zijn door de weeks geopend van 7 tot 22 uur en op zondagen van 8 tot 22 uur. Alle winkels en daghoreca mogen dit voorbeeld volgen.

Boodschappen in Vlaardingen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden