Foto:

Een goede discussie.....

Mij krijgen ze niet gek, Ik heb mezelf heel lang geleden beloofd nooit bestuurder van een sportvereniging te worden of me met politiek in te laten. Wie me wat beter kent weet dat dat een goed besluit is. Vooral voor mijn gemoedsrust. Beide disciplines volg ik graag van enige afstand. Slangenkuilen zijn namelijk niet aan mij besteed.

Kijk, een goede discussie is nooit weg. Maar het moet wel op de ouwe-jongens-krentenbrood-manier gaan. Met een bak cappuccino of een tintelend biertje, een rood wijntje desnoods. Gewoon wat van mening verschillen, proberen geen duimbreed toe te geven, een beetje bakkeleien en het vooral gezellie houden..

Dat gaat bij sportclubs en in de politiiek soms even anders. “Ik betaal contributie en zij (het bestuur dus) moeten zorgen, dat voor mij de loper wordt uitgerold”, klinkt nogal eens aan de bar van de kantine of met de vuist op tafel in een ledenvergadering. Dat wil je je toch niet laten welgevallen. De proteststemmen komen bovendien nogal eens van lieden, die nog geen pink in het belang van de club uitsteken. Daar wil ik geen tel van wakker liggen.

Gekrakeel. In de politiek is het niet anders, toch? Nogal wat volksvertegenwoordigers ogen uit zicht van de ‘camera’ dikke vrienden, maar staan elkaar niet veel later regelmatig de mantel uit te vegen. Voor-de-bühne, want achter de gordijnen en na een bakkie, heerst veelal weer de zoete lieve vrede. Theater dus. Wat dat betreft was niet zo lang geleden de vergadering van de Vlaardingse gemeenteraad in de Stadsgehoorzaal, met burgemeester Bas Eenhoorn op het toneel, aardig op zijn juiste plaats.

Laat mij maar gewoon sportverslaggever blijven. Ik noteer graag waarover en door wie er langs de lijn geklaagd wordt. Ik hoor en zie meer dan menig clubbestuurder lief is, maar hang toch niet alles aan de grote klok. Anders komt dáár, heb ik ervaren, herrie van. Brrrr....

PS: De column ‘Zandvoort in Vlaardingen’ heeft bij de handhavers, merk ik, nauwelijks iets los gemaakt. Op social media wel. De lijst met straten waar plankgas gereden wordt, blijkt lang, zelfs heel lang.

column van gerard S. Verver

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden