<p>Jong, ouder, jongen of meisje: iedereen mag bij Holy aan de Zwaluwenlaan honkbal of softbal komen proberen. Zondag is er een groot beeballtoernooi. (foto: DPG/gsv) &nbsp;</p>

Jong, ouder, jongen of meisje: iedereen mag bij Holy aan de Zwaluwenlaan honkbal of softbal komen proberen. Zondag is er een groot beeballtoernooi. (foto: DPG/gsv)  

(Foto: )

Holy zet zich in etalage met groot jeugdtoernooi

VLAARDINGEN – Holy heeft zondag 27 september het grootste beeballtoernooi van het jaar in huis. Dan komt vanuit heel Nederland de allerjongste lichting honkballers naar de Zwaluwenlaan.

door Gerard S. Verver

Hun tak van sport heet beeball, wordt gespeeld met kleine, lichte ballen die om het voor die vier- tot negenjarigen simpel te houden, geslagen worden van een paaltje. “Een teamsport met veel individuele inbreng, zoals lekker hard slaan, vangen, uit branden en tikken”. Bovendien spelen jongens en meisjes samen en dat maakt het extra leuk, is de aanbeveling vanuit de gezelligste honk- en softbalclub van de Rijnmond. “Trouwens, er is geen andere sport waar je mag stelen en met geheime seinen de tegenstander op het verkeerde been mag zetten. En wat is boeiender dan het slaan van een homrun.” Niet alleen de jongste jeugd kan bij Holy aan slag. ”Bij ons is er voor iedere leeftijd wel een team. Kom eens langs” Om te beginnen dus zondag vanaf 9.00 uur bij het beeballtoerniooi.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden